Ne pakiraj kofere, SPARKuj se!

Peta generacija SPARK startupa donosi Cabbage Games, NeeD i I, Mathematician

SPARK startup ima petu generaciju startupa
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 01. 2018. u 16:25 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SPARK je tražio petu generaciju startupa i dobili su tri nova startupa: Cabbage Games, Need i
I, Mathematician.

No put do SPARK startup programa nije bio toliko jednostavan.

FOTO: PR  SPARK / Startup bootcamp

Nakon što su se timovi i pojedinci prijavili na natječaj “Ne pakiraj kofere, SPARKuj se!”, pozvani su na intenzivni trodnevni startup bootcamp (11.-13.12.2017.). Proveli su tri dana u SPARKu slušajući radionice i predavanja SPARKovaca, te njihova tri gosta – Filipa Stipančić i Mire Hegedić iz Lean Startup Croatia, te Sare Usinger iz Takeoff Accelerator-a. Priliku za rad s ovim stručnjacima omogućio je Swiss EP. Timovi su se formirali oko problema koje su rješavali pomoću tehnike Lean Startup Drilla. Četvrtak su imali slobodno kako bi se što bolje pripremili za pitchanje ideja pred odborom dan poslije.

Ova tri startupa su oduševila evaluacijski odbor:

1. Cabbage Games
Iza imena Cabbage Games se krije odličan tim od pet mladih ljudi koji žele pokrenuti game development studio. Na bootcampu se razvili primjer logičke igre i postala je toliko popularna među djelatnicima i startupima u SPARKu da su potrošili sav papir. :)

2. NeeD
Zamislite da gledate film u svom stanu/kući i odjednom vam se jede nešto slatko, a niste baš raspoloženi za odlazak u trgovinu? NeeD će biti web i mobilna aplikacija koja će rješavati upravo taj problem. Osnivač startupa je inače član Gorske službe spašavanja, pa pretpostavljamo da otud i inspiracija za ime. Završio je studij informatike u Varaždinu, no zbog nedostatka radnog iskustva ne uspijeva pronaći posao te se odlučuje pokrenuti svoj startup.

3. I, Mathematician
Kao što se može zaključiti iz imena, I, Mathematician će rješiti probleme učenicima koji imaju poteškoće s usvajanjem nastave iz matetematike. Kroz igru, naravno. Osnivač ima dugogodišnje iskustvo kao inovativni profesor matematike. Kad se prijavio u SPARK, nije imao tim, no na bootcampu je spojen s dvoje članova.

Startupi su već počeli s radom - čeka ih uzbudljivih šest mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close