Apple

Patenti otkrili inovacije koje bismo mogli vidjeti na nadolazećim modelima iPhonea

Objavljeni su patenti tehnologija koje bi u budućnosti mogli imati novi modeli iPhonea. Naravno, prijavljeni patenti nisu garancija da će Apple zaista razvijati i implementirati takve tehnologije.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 12. 2018. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je zaista imao velika očekivanja od novih modela iPhonea koje su predstavili u rujnu ove godine, no manjak inovacija kao i visoke cijene uređaja glavni su razlozi zbog kojih je potražnja za iPhoneom XS, XS Max i XR manja od očekivane.

Takva situacija odrazila se i na vrijednost kompanije – sve do nedavno tržišna vrijednost Applea iznosila je više od bilijun dolara, dok je danas pala ispod 800 milijardi.

Kako bi ponovno privukli korisnike i povećali interes za svojim telefonima, Apple bi trebao predstaviti neke novitete i inovacije u novim generacijama iPhonea. Na čemu trenutačno rade nije poznato, no ovog tjedna objavljene su informacije o patentima koje su prijavili i koje bi mogli vidjeti na budućim modelima njihovih telefona – naravno, sama prijava patenta ne znači da će ih zaista i razvijati, tj. primijeniti takve tehnologije u svojim telefonima, piše Zimo.co.

Najzanimljiviji patent odnosi se na dodirnu površinu za upravljanje telefonom – osim putem samog ekrana, budućim modelima iPhonea korisnici bi mogli upravljati i dodirom prsta po stražnjoj strani kućišta. Npr. prelaskom prsta mogli bi prelaziti po internetskim stranicama, okretati virtualne stranice e-knjiga ili upravljati opcijama u videoigrama.

Također, patent uključuje i mogućnost kretanja po stranicama pomicanjem samog telefona pod nekim kutom, odnosno blagim nagibom uređaja stranice će se lagano pomicati, dok će s većim nagibom i kretanje po stranicama biti brže. Treba vidjeti kako će se takav patent pokazati u praksi (ako ga Apple ikada primjeni) jer uvijek postoji mogućnost da se slučajnim i blagim pomicanjem telefona u ruci pomiče i sadržaj na stranici.

Još jedan patent koji je Apple prijavio odnosi se na tehnologiju Touch ID integriranu u sam ekran – ovo nije nikakav novitet jer neki modeli na tržištu već omogućuju otključavanje telefona dodirom prsta po ekranu. Na Forbesu kažu kako je ovo već druga informacija vezana uz implementaciju Touch ID-a ispod ekrana tako da je moguće da će možda već sljedeća generacija Appleovih telefona imati ovu opciju, piše Zimo.co.

 

Kopirati
Drag cursor here to close