Samsung Galaxy S9+

Ovo je telefon s najboljom kamerom na svijetu

Ako tražite telefon s najboljom kamerom, razmislite o novog generaciji Samsungovih modela Galaxy S jer je kamera (odnosno kamere) S9 Plus proglašena najboljom mobilnom kamerom na svijetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 03. 2018. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je prošle nedjelje predstavio dva nova modela pametnih telefona iz serije Galaxy S koji će, iako ne donose neku revoluciju u odnosu na prethodne modele, gotovo sigurno konkurirati za titulu najboljeg telefona godine. Na oba modela Samsung je posebnu pažnju posvetio kamerama i kvaliteti snimljenih fotografija i videozapisa te stražnja kamera prvi puta dolazi s promjenjivim otvorom blende.

Da je ova kompanija napravila odličan posao, potvrđuju i rezultati testiranja kvalitete kamere na stranici DxOMark. Prema ranijim testiranjima, pametni telefon koji je imao najviše bodova na testu bio je Googleov Pixel 2 (98 bodova), no ovog tjedna došlo je do promjene na vrhu te je Google s trona skinuo Samsungov Galaxy S9 Plus koji ima najbolju mobilnu kameru na svijetu, prenosi Zimo.co.

Video: Samsung Galaxy S9

Ovaj model sa stražnje strane ima dvije kamere rezolucije 12 MP, a posebno je zanimljiv zbog promjenjivog otvora blende – u uvjetima slabijeg osvjetljenja koristi f/1.5 otvor kako bi kamera iskoristila što više svjetla, dok se otvor blende f/2.4 koristi za fotografije s optimiziranim detaljima i oštrinom, komentirali su na stranici DxOMark. Od ostalih zanimljivih opcija treba izdvojiti i dvostruki optički zum sekundarne kamere, optičku stabilizaciju slike na obje leće te snimanje super usporenih videozapisa, a ukupan broj bodova koji je Samsungov Galaxy S9 Plus dobio za kvalitetu kamera iznosi 99.

Ovaj je broj ukupan zbroj pojedinačnih elementa – u nekim je elementima kamera Googleova Pixela 2 bolja od kamere na S9 Plus, a područja u kojima Samsung dominira su, među inim, šum, zum i bokeh, prenosi Zimo.co.

Posebno je zanimljiv odnos broja bodova kada je u pitanju šum – Samsung je ostvario 79 bodova naspram 59 bodova Pixela 2, što pokazuje koliko su leća s f/1.5 otvorom blende te novi Samsungov algoritam za smanjenje šuma unaprijedili snimanje fotografija pri uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close