Oppo zakucao

Ovo je najluđi preklopni telefon ikad!

Kad je riječ o smartphoneima budućnosti, svatko ima svoju viziju. Jedna od zanimljivijih stiže od proizvođača Oppo, koji smatra da su takozvani kližući mobiteli iduća stepenica u evoluciji ovih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 12. 2020. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oppo je u suradnji s japanskim dizajnerskim studijem Nendo osmislio kližući smartphone uređaj koji se otvara tako da kližete njegove segmente u onom obimu koji vam odgovara, ovisno o potrebi i trenutačnoj praktičnosti.

Može ga se preklopiti baš kao i trenutačne preklopne pametne telefone, a može ga se i djelomično otvoriti, ovisno o tome treba li vam velika površina zaslona za fotografije, videe, videopozive i slično, ili vam je pak dovoljan tek manji dio zaslona da možete vidjeti tko vas zove i da možete pročitati trenutačne obavijesti.

Mislilo se i na one koji vole i mobilne računalne igre pa ako se ovaj uređaj u potpunosti otvori, dobije se mjesta i za ogroman zaslon, ali i za sve upravljačke komande na lijevoj i desnoj strani zaslona, koje ne ometaju pogled na igru, javlja Zimo.

Ako ga se otvori na prvom pregibu, oslobodit će se četiri centimetra zaslona koji su dovoljni za osnovne funkcije mobitela, poput pregleda poziva, otvaranja aplikacije za reprodukciju glazbe ili za čitanje notifikacija.

Na drugom pregibu mobitel sad nudi osam centimetara ekrana, što je dovoljno za fotografije, a posebno je zgodno za selfije jer su kamere okrenute prema vama u tom položaju.

U konačnici, kad se uređaj u potpunosti otvori, tad se dobiva i najveća površina zaslona, a kamere tad zauzimaju svoju standardnu, stražnju poziciju na uređaju.

Iz Oppa nisu naveli kad planiraju i službeno pustiti uređaj u prodaju, no možda se pojavi na nekom od sajmova u idućoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close