Stigle i fotke

Ovo će biti najveći adut nove generacije iPhonea!

Apple kaska za konkurencijom kada je u pitanju broj stražnjih kamera, no čini se da će se to promijeniti s novim modelima iPhonea koji će imati tri stražnje kamere.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 04. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije najveće mobilne kompanije na svijetu već su predstavile najjače ovogodišnje modele – Samsung novu generaciju serije Galaxy S10, dok je Huawei tržište "napao" s modelima iz serije P30.

Do kraja godine od Samsunga očekujemo i novi Note, a od Huaweija novi modele iz serije Mate, no veliki broj analitičara mobilnog tržišta s nestrpljenjem iščekuje Appleov odgovor na uređaje koje je predstavila konkurencija.

Mnogo toga o novoj generaciji iPhonea već znamo, a povremeno se pojavljuju nove informacije i renderi koji nam pokazuju kako bi telefoni trebali izgledati – koliko su te glasine točne, saznat ćemo u rujnu, kada Tim Cook i službeno predstavi nove modele, javlja Zimo.co.

Što se tiče dizajna, ne treba očekivati neke novitete te bi sva tri uređaja, barem s prednje strane, trebala izgledati slično kao i prošlogodišnji modeli, dok će sa stražnje strane kućište biti napravljeno od jednog komada stakla.

Osim klasičnih noviteta koje i očekujemo od novih generacija telefona, poput snažnijeg procesora i bolje grafike, najveći aduti novih modela iPhonea trebale bi biti kamere.

Nasljednici modela XS i XS Plus trebali bi sa stražnje strane imati tri kamere, a poznati "leakeri" na Twitteru i YouTubeu objavili su fotografije kako bi kamere trebale biti poredane na stražnjoj strani kućišta.

Rezolucija svih triju kamera trebala bi iznositi 12 MP, a osim klasične i telefotokamere, dodatna kamera trebala bi snimati širokokutne fotografije.

Jedino će model s LCD-om, 6,1-inčni nasljednik iPhonea XR, imati dvije kamere sa stražnje stane, dok će sva tri modela imati kamere za selfije rezolucije također 12 MP koje će biti smještene u povećem notchu.

Dakle, dio u kojem je smještena prednja kamera i senzori za otključavanje telefona pogledom trebao bi ostati isti, što znači da Apple neće krenuti stopama Samsunga i rupica u zaslonu.

O kvaliteti kamera, odnosno snimki trenutačno je nemoguće govoriti i tek moramo vidjeti kako će izgledati fotografije snimljene ovim uređajima – Huawei je s modelom P30 Pro visoko podigao ljestvicu kvalitete fotografija, pogotovo kada je u pitanju noćna fotografija pa nas jako zanima što Apple priprema po tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close