Xiaomi Redmi 7

Ovaj pametni telefon je s jednim punjenjem izdržao 18 dana u stanju pripravnosti

Microsoft nije jedini koji voli testove s potrošnjom baterije, sličan je odradio i Redmi samo što je u njegovom slučaju testni uređaj bio mobitel Redmi 7, a ne prijenosnik s internetskim preglednicima.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 04. 2019. u 10:30 Bljesak.info
Kopirati

Microsoft se jedno vrijeme zabavljao s testiranjem baterija. Zapravo, s njihovom autonomijom kada je za surfanje Internetom korišten Microsoft Edge preglednik, Mozilla Firefox ili Google Chrome. Naravno, u svakom tom testu pobjednik je bio Edge, no kako Edge prelazi na Chromium na kojem se temelji i Google Chrome, za očekivati je kako će ovakvih testova biti manje, ako i uopće.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

No, to ne znači kako više neće biti tvrtki koje će naglašavati koliko njihovi uređaji manje crpe bateriju, od onih konkurentskih. Sličan test je proveo i Redmi, no u njegovom slučaju testni uređaj nije bio prijenosnik s Internetskim preglednicima već njihov mobitel Redmi 7, piše Bug.hr.

Podsjetimo, Xiaomi Redmi 7 ima 6,26“ HD+ zaslon, Snapdragon 632 te ovisno o modelu 3 GB ili 4 GB RAM-a te 32 GB ili 64 GB podatkovnog prostora. Zajednička točka svim inačicama uz operacijski sustav je i baterija kapaciteta 4.000 mAh.

Redmi je nedavno putem live streaminga preko društvene mreže Weibo odlučio prezentirati autonomiju baterije dok se uređaj nalazi u stanju pripravnosti. Test je kako smo već naveli prenošen uživo, od 18. ožujka u 16 sati do 5. travnja u 19 sati, a pratilo ga je 28 milijuna ljudi. No, samo njih 205 je uspjelo pogoditi koliku će autonomiju Redmi 7 ostvariti – 18 dana.

Zapravo, malo više od 18 dana, jer je Redmi 7 u stanju pripravnosti izdržao ukupno 435 sati. Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući kapacitetu od 4.000 mAh, ali i novim grafitnim negativne elektrodama koje pomažu u očuvanju trajanja baterije. Svoj obol dao je i softver telefona koji optimizira potrošnju, brine se o što nižoj temperaturi baterije te o inteligentnom upravljanju procesima u pozadini kako isti ne bi previše crpili bateriju, piše Bug.hr.

Inače, Redmi tvrdi da Redmi 7 s jednim punjenje baterije može izdržati do dva dana korištenja.

Kopirati