Imamo odgovor

Otkriveno zašto vam selfie ne ispadne iz prve

Plastični kirurg Boris Paskhover koji je jedan od autora istraživanja, rekao je da mu godinama pacijenti dolaze sa svojim fotografijama i žale se na nos, a on im cijelo vrijeme pokušava dokazati da ne izgledaju tako u stvarnom životu i to je htio dok
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 12. 2018. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema istraživanju koje je objavljeno u magazinu JAMA Facial Plastic Surgery, razlog zašto je jedan od 500 selifija dovoljno dobar za obavljivanje, je pozicija ruke, odnosno činjenica da nije dugačka metar i pol. Da je toliko dugačka ne bi vam crte lica pokazala onakvima kakve zapravo nisu.

Rezultati istraživanja pokazali su da selfieji koji su uslikani iz udaljenosti od 30 cm (što je prosjek) imaju učinak kao ona zrcala u zabavnom parku koja potpuno promijene izgled, i nos vam izgleda 30 posto šire nego u stvarnom životu. (Odlično...)

Plastični kirurg Boris Paskhover koji je jedan od autora istraživanja, rekao je da mu godinama pacijenti dolaze sa svojim fotografijama i žale se na nos, a on im cijelo vrijeme pokušava dokazati da ne izgledaju tako u stvarnom životu i to je htio dokazati, piše Diva.hr.

Nisu samo gledali u selfieje grupe ljudi i komentirali kako izgledaju čudno, dr. Paskhover i njegov tim izradili su matematički model koji je pokazao koliko fotografije mijenjaju pravi izgled lica.

Rezultat? Fotografije koje su uslikane s udaljenosti od metar i pol, prikazuju stvarno stanje stvari, one od 30 cm udaljenosti (dakle, selfie) mijenjaju izgled lica kod žena za 29, a kod muškaraca za 30 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close