Telefoni, tableti i računala

Otkriveni su Appleovi planovi za 2019.

Apple za ovu godinu priprema tri nova modela iPhonea, nove tablete i MacBook Pro s većim ekranom, kao i novu generaciju Mac Pro.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 02. 2019. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svima koji malo bolje prate Apple jasno je što znači ime Ming-Chi Kua – nije riječ o zaposleniku kompanije, već o analitičaru s odličnim izvorima te zahvaljujući njemu uvijek unaprijed znamo što Tim Cook i kompanija pripremaju. Kuo je jučer objavio nova predviđanja vezana za Apple i nadolazeće proizvode te se čini da dio novinara i ljubitelja kompanije nije previše oduševljen s onim što pripremaju i nazvali su ih "razočaravajućim inovacijama".

Prema Kuovu izvještaju, Apple zaista ne priprema nikakve posebne inovacije i novitete s kojima bi mogli dati novih zamah posrnuloj prodaji telefona pa tako za 2019. očekujemo nasljednike postojećih uređaja koji će imati iste dijagonale ekrana kao i prošlogodišnji modeli – 5,8, 6,1 i 6,5 inča, a novi telefoni čak neće imati USB-C priključak o kojem se ranije govorilo, već će koristiti Lightning priključak kao i aktualni telefoni, javlja Zimo.co.

Od nekih noviteta, Kuo spominje mogućnost bežičnog punjenja drugih uređaja (što smo već vidjeli na Huaweiju Mate 20 Pro), veće baterije, tri stražnje kamere (vjerojatno samo na najjačem modelu), poboljšani Face ID te tehnologiju za bolje pozicioniranje i pronalaženje lokacije u zatvorenim prostorima. Dakle, zanimljive opcije, ali nikakva revolucija, a ono što vjerojatno zanima najveći broj ljubitelja ove kompanije bit će cijena nadolazećih telefona, o kojoj se još ne zna ništa.

Pad prodaje posljednjih modela iPhonea pokazao je da je Apple ipak pretjerao s cijenama i da sve više ljudi umjesto skupog iPhonea kupuje Androide koji također imaju odličan hardver i napredne opcije, uz pristupačnije cijene.

Što se ostalih proizvoda tiče, možemo očekivati nadograđene verzije tableta – klasičan iPad imat će veći ekran (dimenzije samog uređaja ostat će iste, ali rubovi oko ekrana bit će manji), predstavit će 2 modela iPada Pro te napokon novu generaciju iPada mini koja će imati nadograđeni procesor. Također, Cook i ekipa pripremaju veći MacBook Pro s dijagonalom ekrana između 16 i 16,5 inča te monitor dijagonale 31,6 inča. Za profesionalce Apple priprema novu generaciju Maca Pro na kojem će se komponente moći jednostavno nadograditi.

Osim hardvera, već dugo vremena mrežom kruže glasine o videoservisu koji Apple priprema i koji bi trebao konkurirati Netflixu, a službene detalje o toj potencijalnoj usluzi mogli bismo saznati već za mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close