Čekamo cijene

Otkriveni Appleovi planovi za sljedeću godinu: Vraća se ''jeftini'' iPhone

Kada je predstavljen model SE koštao je 400 dolara – nije poznato koliko će koštati njegov nasljednik, no navodno će biti baziran na iPhoneu 8 te će imati najjači Appleov hardver.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 09. 2019. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostalo je samo još nekoliko dana do konferencije na kojoj će Tim Cook i ekipa iz Applea predstaviti nove modele pametnih telefona s logom jabuke, vjerojatno novi pametni sat, a možda nas i iznenade s nekim novim gadgetom.

Što se novih iPhonea tiče, tu iznenađenja ne bi trebalo biti te već mjesecima čitamo o novitetima koje bi nova generacija iPhonea trebala donijeti poput boljih procesora, više kamera te novog rasporeda kamera koje će biti još kvalitetnije itd.

Riječ je o klasičnoj godišnjoj nadogradnji s poboljšanjima, no prave stvari od Applea očekujemo sljedeće godine – već smo pisali o novim dijagonalama ekrana te podršci za 5G mreže koji bi trebali imati uređaji koje će predstaviti 2020. godine, a ovog tjedna na Bloombergu objavili su nove glasine oko planova kompanije, javlja Zimo.co.

Jedan dio planova odnosi se na buduću generaciju aktualnih modela u kojima bi Apple trebao vratiti Touch ID senzor – u skladu s trendovima, senzor bi trebao biti implementiran u sam ekran.

Nije, dakle, riječ o novitetu na tržištu jer su i konkurentske kompanije već predstavile slične senzore, a ako se svi testovi koje provode u Appleu pokažu uspješnim, ta bi se tehnologija trebala pojaviti u modelima koje će predstaviti u rujnu 2020., iako u slučaju problema s testiranjem postoji mogućnost odgode još jedne godine i predstavljanja 2021.

No kako navode tehnološki mediji, između ovogodišnjih modela Appleovih telefona i uređaja koje će predstaviti u rujnu 2021., Apple će predstaviti još jedan iPhone, najvjerojatnije krajem prvog kvartala sljedeće godine. To bi trebao biti nasljednik modela SE i novi najjeftini iPhone – cijena originalnog modela SE iznosila je 400 dolara te će biti zanimljivo vidjeti koliko će koštati njegov nasljednik.

Hardverski, to bi trebao biti iznimno moćan uređaj s procesorima iz nadolazeće generacije iPhonea, no kako će biti baziran na modelu iPhone 8 imat će puno manji ekran (LCD dijagonale 4,7 inča) te vjerojatno neće imati Face ID, već klasičan senzor otisaka prstiju smješten ispod ekrana, a ne implementiran u sam ekran.

Iako smo danas navikli na zaista velike pametne telefone, dio korisnika i dalje preferira uređaje manjih dijagonala, a upravo bi njima najmanji Appleov telefon mogao biti prilično zanimljiv te nam ostaje samo vidjeti koliko će iznositi njegova cijena, koja bi za mnoge mogla biti ključni faktor u odluci o kupovini nasljednika modela SE.

Kopirati
Drag cursor here to close