Google

Otkriven veliki sigurnosni propust na mobitelu Pixel 4

Googleov najnoviji pametni telefon nije još ni stigao u trgovine, a već ima ozbiljan sigurnosni propust.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 10. 2019. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Softver za prepoznavanje lica trebao bi raditi tako da otključa zaslon pametnog telefona nakon što prepozna lice vlasnika dok su mu oči otvorene, kao što je to primjerice slučaj s Appleovim sustavom Face ID. No Googleova najnovija perjanica Pixel 4, otkriveno je, ima velik propust kad je o tome riječ Naime, softver će prepoznati lice vlasnika i dok ima zatvorene oči te otključati telefon.

Bio je to dovoljan razlog za zabrinutost potrošača i bojazan da bi netko zlonamjeran mogao otključati Pixel 4 bez znanja vlasnika, primjerice dok spava ili dok je na drugi način onesposobljen (u nesvijesti i slično). Uznemirujuće je i to da bi ga se moglo tako otključati i u slučaju smrti vlasnika, piše Zimo.co.

Google je u nedjelju potvrdio da taj propust postoji te da dodaju opciju u sustav za prepoznavanje lica Pixela 4, koja će uvjetovati da se uređaj otključava samo ako su oči vlasnika širom otvorene. Poručili su da će opcija biti nadograđena u nadolazećim mjesecima.

Pixel 4 u trgovine stiže 24. listopada, a to znači prije popravka navedenog sigurnosnog propusta. Ipak, iz Googlea napominju da svi zabrinuti korisnici uvijek mogu koristiti klasični način otključavanja uređaja - PIN-om, zaporkom ili unošenjem pravilnog uzorka, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close