Postoji objašnjenje

Otkriven misterij pametnih telefona koji vise na stablima

Stanovnicima Chicaga nije bilo jasno zašto su na stablima u blizini Amazonovih skladišta i trgovina Whole Foods postavljeni pametni telefoni.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 09. 2020. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Chicagu na stablima ne rastu samo lišće, češeri i voće, već na nekima od njih možete pronaći i - pametne telefone. Ovaj tjedan dobili smo i odgovor na pitanje zašto su mobiteli završili na stablima, a odgovor je - novac.

Naime, nepoznata osoba ili osobe postavili su pametne telefone u blizini Amazonovih skladišta i trgovina Whole Foods kako bi prevarili kompaniju i dobili što više narudžbi za dostavu jer je Amazonov sustav tako napravljen da narudžbe za dostavu uvijek prvo dobivaju osobe koje su najbliže dostavnim centrima i trgovinama.

Kada osoba koja upravlja Amazonovom aplikacijom na takvim telefonima postavljenim na drveće dobije upit za dostavu, ona taj upit samo proslijedi drugim dostavljačima koji se nalaze u blizini javlja Zimo.

Dostave iz skladišta i Whole Foodsa obično se plaćaju 18 dolara po satu, od čega osoba koja upravlja mobitelima i raspodjeljuje posao dobiva čak 8 dolara po satu.

Narudžbe se ponekad preusmjeravaju i dostavljačima koji zbog određenih problema (poput neispravne papirologije i slično) ne mogu obavljati dostavu za Bezosovu kompaniju.

Dakle, u Amazonov proces povezivanja skladišta i trgovina s dostavljačima, uključila se nepoznata osoba (ili više njih) koja uzima veliku proviziju prosljeđujući posao osobama koje u biti ne bi smjele raditi kao dostavljači za Amazon.

Naravno, ne treba ni spomenuti kako je tako nešto ilegalno i takvom se praksom krše dva Amazonova pravila.

Prvo je ono vezano uz posrednike, odnosno takva vrsta posredovanja je zabranjena, a drugo je što dostavu obavljaju osobe koje nemaju ispravne papire.

Jedan od razloga zbog kojih se u posljednje vrijeme vozači/dostavljači bore za posao i svakog klijenta, tj. svaku dostavu jest što su poslovi koji su prije pandemije bili vrlo popularni poput taksiranja za Uber i Lyft u velikom padu od ožujka i početka pandemije pa mnogi vozači pokušavaju pronaći novi/dodatni izvor zarade.

Kopirati
Drag cursor here to close