Navodno

Otkriven datum predstavljanja smartphonea Huawei Mate 30 Pro

Iz Rusije stižu informacije kako bi Huawei svoju novu Mate 30 seriju pametnih telefona mogao predstaviti već 15. rujna, a sadržavati će Kirin 990 čip koji ima podršku za 5G mreže.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 08. 2019. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Rusije točnije od internetske stranice Hi-tech.mail stižu informacije kako bi Huawei svoju novu liniju Mate 30 pametnih telefona mogao predstaviti nešto ranije nego što se očekivalo.

Umjesto u listopadu Mate 30 i Mate 30 Pro navodno će biti predstavljeni 19. rujna i sadržavati će novi tvrtkin HiSilicon Kirin 990 čip. Izvor za ovu informaciju je voditelj Huaweijeva Consumer Business Software odjela za razvoj softvera, Wang Chenglu.

Što se tiče Kirin 990 čipa osim što se radi o nasljedniku Kirin 980 čipa s boljim performansama, isto tako je riječ o čipu koji će imati podršku za nove 5G mreže. Ipak Mate 30 Pro će biti dostupan u više inačica s time da će inačica s podrškom za 5G mreže biti dostupna nakon klasične 4G inačice i to negdje krajem ove godine, piše Bug.hr.

Sam Kirin 990 čip će za Huawei proizvesti tvrtka TSMC u 7nm EUV (7nm+) proizvodnom procesu koji donosi veću energetsku učinkovitost i 20% više performanse u odnosu na dosadašnji klasični 7-nanometarski proizvodni proces.

Što se tiče ostalih značajki spominje se 6,7-inčni AMOLED zaslon tvrtke BOE s osvježavanjem zaslona od 90 Hz, senzor otisaka prstiju ispod tog zaslona, baterija od 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 55 W, do 12 GB RAM-a, do 1 TB interne UFS 3.0 memorije te Android Q operativni sustav u kombinaciji s novim EMUI 10 sučeljem.

Fotografska komponenta bazirala bi se na trostrukoj stražnjoj kameri koja se sastoji od glavnog 40-megapikselnog te sekundarnog 40-megapikselnog senzora, kao i 8-megapikselne ToF kamere. S prednje strane nalazi 32-megapikselna selfie kamera, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close