Korona virus je bio jači

Otkazan jedan od najvećih tehnoloških skupova na svijetu

Registrirani posjetitelji obavijest su dobili putem e-mail poruke.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 02. 2020. u 10:48 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su brojni izlagači ili smanjili svoje sudjelovanje ili ga otkazali zbog zabrinutosti oko epidemije koronavirusom, organizatori su ipak popustili i odlučili - MWC se ove godine neće održati.

Iako su tijekom proteklih dana organizatori MWC-a učinili sve kako bi osigurali da izlagači i posjetitelji budu sigurni te su postrožili sigurnosne i higijenske mjere, na kraju su ipak donijeli odluku o otkazivanju cijelog kongresa.

U e-mail poruci koju potpisuje CEO GSMA, organizatora MWC-a, John Hoffman ističe kako je glavni razlog za "odgađanje" MWC 2020 "zabrinutost globalnom epidemijom koronavirusa".

Službeno priopćenje koje je GSMA objavila ističe: GSMA je otkazao MWC Barcelona 2020 zbog svjetske zabrinutosti oko epidemije koronavirusa, zabrinutosti oko putovanja i drugih okolnosti, koje održavanje ovog događaja čine nemogućim, javlja Zimo.

Mnogi su posjetitelji iz Azije morali otkazati svoj dolazak zbog obavezne karantene, a i sve veći broj izlagača donio je slične odluke.

S obzirom na to da MWC obično privuče i više od 100 tisuća ljudi iz cijelog svijeta, jasno je kako bi to moglo predstavljati rizik za sve - i posjetitelje i izlagatelje.

Preostaje vidjeti hoće li se možda MWC održati u nekom drugom terminu. Jer način na koji je sročen e-mail sugerira upravo to. No pitanje je koliko će ova odluka o otkazivanju stajati kako organizatore tako i sve ostale koji su planirali posjetiti ovaj događaj.

Tvrtke koje su planirale iskoristiti MWC za predstavljanje svojih novih proizvoda i usluga to će, vjerojatno, obaviti na drugim događajima ili putem svojih službenih kanala.

Kopirati
Drag cursor here to close