BIH

Osnovano Udruženje “BH Fotografi”

Fotograf Andrija Vrdoljak predsjednik je Osnivačke Skupštine, a fotograf Aleksandar Čavić je tajnik Udruženja.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 12. 2018. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S radom je počelo Udruženje BH Fotografi koje vode “fotografi za fotografe” koji će se baviti planiranjem rada i zaštite fotografske struke u BiH, zastupanjem i zaštitom interesa članova, stručnim usavršavanjem, promocijom visokih profesionalnih, etičkih i umjetničkih standarda u fotografiji i usklađivanjem domaćih standarda sa svjetskim, organizovanjem radionica i takmičenja i drugim aktivnostima na promociji fotografije i prava fotografa.

Predsjednik Udruženja, Midhat Poturović, kaže da je trenutno u tijeku registracija fotografa putem web stranice udruženja nakon čega će biti jasnije koliko ima onih koji se bave fotografijom, profesionalno ili iz hobija, javlja Media.ba.

“Ovo nije prvo udruženje fotografa u BiH, ali jeste prvo ovakve vrste, koje će nastojati da bude rame uz rame sa svjetskim udruženjima fotografa”, kaže Poturović. “Surađivat ćemo i s drugim udruženjima, gradimo jedinstveno krovno udruženje fotografa u BiH. Idemo stepenicu po stepenicu za sada, kvalitet nam je prioritet. To su već podržala jako bitna imena bh. fotografije, takva podrška je od velikog značaja”.

Fotograf Andrija Vrdoljak predsjednik je Osnivačke Skupštine, a fotograf Aleksandar Čavić je tajnik Udruženja.  Na stranici BH Fotografa stoji kako je ta zajednica osnovana kako bi doprinijela poboljšanju uvjeta rada fotografa i da joj pripadaju i početnici i oni koji se već decenijama bave fotografijom.

Kopirati
Drag cursor here to close