Android 8.0

Oreo napreduje sporije od puža

Prema najnovijem izvještaju Oreo napreduje sporije od puža, iako je u zadnjih mjesec dana napredovao za 50% i dalje zauzima malenih 0,3% tržišta
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 11. 2017. u 12:55 Bljesak.info
Kopirati

Google je objavio najnoviji izvještaj vezano uz zastupljenost pojedinih inačica Androida. Iz izvještaja je vidljivo kako najnovija inačica, Oreo, napreduje sporije od puža.

U zadnjih mjesec dana uspio je dobiti 50% novih korisnika čime se svoj udio povećao na i dalje malenih 0,3%, što ga čini lošijim i od Ice Cream Sandwicha i Gingerbreada koji su 9. studenog pogonili 0,5% uređaja s Androidom.

Situacija vezano uz Android Oreo neće se u skorije vrijeme promijeniti na bolje. Najveći proizvođači poput Huaweija, Sonyja, Motorole, Xiaomija i dr. tek trebaju izdati nadogradnje za svoje uređaje, a kako stvari stoje male su šanse da će se to dogoditi do kraja 2017. godine. Tako da Oreu za prosinac prognoziramo povećanje udjela na 0,4%, piše Bug.hr.

Što se ostalih inačica tiče, sve su osim Nougata i Orea smanjile svoj tržišni udio. Najstarije inačice Gingerbread i Ice Cream Sandwich izgubile su po 0,1% korisnika (0,5%), Jelly Bean 0,4% (6,2%), Lollipop 0,5% (27,2%), KitKat 0,7% (13,8%), a Marshmallow 1,1% (30,9%) korisnika što ga ujedno čini i najvećim gubitnikom ovog mjeseca.

Gdje ima gubitnika ima i pobjednika, a prema ovom izvještaju to je Nougat koji je u zadnjih mjesec dana dobio 2,8% novih korisnika čime je svoj udio na tržištu podigao na 20,6%. Unatoč svim padovima i usponima, poredak na ljestvici je i dalje isti – Marshmallow je prvi, Lollipop drugi, a Nougat treći.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.