Otto Lilienthal

Opsjednut pticama: 'Leteći čovjek' koji je udario temelje zrakoplovstva

Proučavao je tehniku letenja, izradio mnogobrojne modele letjelica, a potom i konstruirao više jednokrilnih, dvokrilnih i trokrilnih zračnih jedrilica. Na njima je sam iskušavao letenje i ostvario više od 1000 letova.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 08. 2021. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Otto Lilienthal ( 23. svibnja 1848., Anklam, Njemačka - 10. kolovoza 1896., Berlin, Njemačka)

Otto Lilienthal, njemački pionir zrakoplovstva, preminuo je  u Berlinu na današnji dan prije 125 godina, 10. kolovoza 1896. godine. Jedan je od onih vizionara koje su njihovi pronalasci stajali glave.

Rođen je u Anklamu 23. svibnja 1848. godine, a u povijesti je zapamćen kao čovjek koji je prvi uspio slobodno jedriti zrakom na ponovljiv i dobro dokumentiran način.

Bio je opčinjen pticama od malena. Ova fascinacija u kombinaciji sa njegovim studijama strojarstva bila bi ključna za njegove buduće eksperimente.

Sljedeći primjer Sir Georgea Cayleya pristupio je jedrenju na eksperimentalan način, bilježeći postignuća i tražeći objašnjenja.

Proučavao je tehniku letenja, izradio mnogobrojne modele letjelica, a potom i konstruirao više jednokrilnih, dvokrilnih i trokrilnih zračnih jedrilica. Na njima je sam iskušavao letenje i ostvario više od 1000 letova.

Napisao je knjigu Ptičji let kao osnova umijeća letenja (Der Vogelflug als Grundlage der Fliegekunst, 1889) te niz eseja o letećim strojevima (1894).

Foto: DW / Prvi letovi u njegovim strojevima odveli su ga na oko 80 metara. Kako je uspio poboljšati svoj dizajn, na kraju je uspio kliziti do impresivnih 800 stopa

Njegova se iskustva smatraju prvim stvarnim znanjima o letenju, a izravno su pripomogla konstrukciji savršenijih letjelica, napose upravljivih jedrilica Octavea Chanutea te prvoga zrakoplova braće Wright.

Velika i bitna zasluga Lilienthalovog eksperimentiranja je utvrđivanje zakonitosti da uzgon ovisi o zakrivljenosti krila i napadnom kutu krila u odnosu na struju zraka. Svoja mjerenja je crtao kao polarni dijagram kakav se i danas koristi.

Novine i časopisi su u Lilienthalovo vrijeme objavili mnoštvo fotografija njegovih letova, čime su u javnosti i znanstvenim krugovima stvarali povoljno mišljenje o mogućnosti praktične izgradnje letećih strojeva.

Godine 1891. kraj njemačkog grada Derwitza, Otto Lilienthal je isprobao prvu zračnu jedrilicu koja je mogla ponijeti čovjeka, stoga nazvanoj Dewitzeška jedrilica. U toj jedrilici je uspijevao ostvariti letove i do 25 metara.

Otto Lilienthal zadobiva smrtonosne ozljede 10. kolovoza 1896., kada je njegova jedrilica, s pomičnim visinskim kormilom, zbog sloma uzgona pala s visine od 17 metara.

Dan kasnije umire u Berlinu, a prije smrti izgovara: "Kleine Opfer müssen gebracht werden!" (njem. "Male se žrtve moraju podnijeti!").

Sahranjen je na groblju Lankwitz u Berlinu.

Foto: Wikimedia Commons / Obnovljena jedrilica iz 1894. godine jedna je od ukupno pet preživjelih
Kopirati
Drag cursor here to close