Internet preglednik

Opera Mini za Android uvodi offline razmjenu datoteka

Internetski preglednik Opera Mini u inačici za Android dobio je novu mogućnost dijeljenja podatka između različitih uređaja bez utroška podatkovnog prometa.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 09. 2019. u 08:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Internet preglednik

Internetski preglednik Opera Mini u inačici za operativni sustav Android dobio je mogućnost izvanmrežnog (offline) dijeljenja datoteka. Korisnici će svoje fotografije, video materijal i ostale tipove datoteka moći podijeliti s drugim korisnicima bez utroška mobilnog prometa.

Ova opcija slična je Wi-Fi Direct funkcionalnosti koja je prisutna na svim Android pametnim telefonima. To garantira privatnu i sigurnu komunikaciju između mobilnih uređaja koja je 200 puta brža od Bluetooth tehnologije, javlja Bug.

Za dijeljenje datoteka bit će potrebno izabrati Opera ikonu i potom opciju "Podijeli datoteke". Pojavljuje se stranica gdje je moguće izabrati opciju Pošalji (za slanje datoteka) ili opciju Primi (za primanje datoteka s drugih uređaja).

Veza između dva uređaja uspostavlja se skeniranjem QR koda s uređaja s kojeg se želi preuzeti datoteke. Nova inačica preglednika s ovom opcijom već je dostupna na službenoj Google Play trgovini.

Kopirati
Drag cursor here to close