Nova tržišta

OnePlus do kraja godine pokreće proizvodnju televizora u Indiji

Pete Lau u nedavnom je intervjuu otkrio kako do kraja godine OnePlus namjerava pokrenuti proizvodnju pametnih televizora u Indiji
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 09. 2019. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OnePlus je prošlog tjedna uz novi pametni telefon po prvi put predstavio i pametni televizor. Riječ je dakako o televizoru iz serije Q1 koju za sada čine dva modela – Q1 i Q1 Pro o kojima smo vas izvijestili ovdje.

Nedugo po predstavljaju prvi čovjek tvrtke OnePlus, Pete Lau, u intervjuu za 91mobiles otkrio je planove vezano uz daljnju proizvodnju televizora. Za početak, televizori će se proizvoditi u Kini, no do kraja godine, ili početkom 2020. proizvodnja bi se trebala preseliti u Indiju, javlja Bug.

Jedan od razloga za preseljenje proizvodnje je dosta visoka cijena televizora. Podsjetimo, za Q1 model bit će potrebno izdvojiti oko 990 USD, a za Q1 Pro oko 1.410 USD. Kako bi postali konkurentniji na Indijskom tržištu morat će smanjiti troškove proizvodnje, a preseljenje proizvodnje je jedan od najboljih načina za to.

Naime, u tom slučaju OnePlus neće imati troškove koji nastaju uvozom televizora iz Kine u Indiju, a i cijena radne snage će biti nešto manja, povoljnija. Navedeno će omogućiti i nešto manje cijene u odnosu na gore navedene.

Za sve koji se nadaju povoljnijim modelima loša vijest. Izvršni direktor tvrtke, Carl Pie, za isti izvor je potvrdio kako za sada nemaju namjeru proizvoditi jeftinije modele televizora, nego će se bazirati na skuplje modele iz premium segmenta.

Kopirati
Drag cursor here to close