Predstavljanje za predstavljanjem

OnePlus 8T - kineski adut koji će konkurirati skupljim Appleovim telefonima

Samo dan nakon Appleova predstavljanja iPhonea 12, OnePlus službeno će predstaviti svoj najnoviji adut - model 8T.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 10. 2020. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom godina kineska kompanija OnePlus izborila se za svoje mjesto na tržištu pored puno većih i poznatijih tvrtki poput Applea, Samsunga, Huaweija i drugih.

Njihova baza fanova sve je više rasla te bi se prilikom početka prodaje novih modela stvarali veliki redovi kakve smo do tada viđali samo pri početku prodaje novih iPhonea. Recept s kojim je OnePlus osvojio korisnike bio je jasan - kvalitetni telefoni snažnog hardvera koji su bili dostupni po pristupačnoj cijeni.

U prvoj polovici godine OnePlus predstavio je top-modele 8 i 8 Plus te jeftiniji model Nord (kao odgovor na kritike korisnika da su s vremenom njihove cijene porasle), a ovaj tjedan očekujemo još jedan smartphone, model OnePlus 8T.

Posebno je zanimljiv datum njegova predstavljanja (14. listopada) jer je to samo dan nakon što Apple predstavi 4 nova modela iPhonea koja će sigurno zaokupiti pažnju (tehnoloških) medija pa možemo očekivati i usporedbe njihova nova telefona s iPhoneom 12 te nije teško zaključiti kako će 8T sa sličnim hardverom biti jeftiniji, javlja Zimo.

Iako službeno još nije predstavljen, iz kineske tvrtke već su objavili neke podatke i video dizajna samog uređaja, a zahvaljujući dosadašnjim glasinama poznata je većina stvari koje će kompanija predstaviti. OnePlus 8T pokretat će Qualcommov čipset Snapdragon 865, imat će 8, odnosno 12 GB RAM-a te će se moći kupiti u verzijama sa 128 i 256 GB prostora za pohranu podataka.

Dijagonala OLED ekrana, prema glasinama, iznosit će 6,55 inča uz frekvenciju osvježavanja od 120Hz, a imat će četiri stražnje kamere (glavnu 48MP, 16MP ultraširoku, 5MP makro kameru te 2MP senzor dubine polja), dok je s prednje strane u rupici u ekranu skrivena 32MP kamera za selfije. OnePlus 8T imat će i 4500 mAh bateriju te podršku za 65W brzo punjenje.

Kvaliteta, poznavajući ovu kompaniju, sigurno neće biti problem, no potencijalne kupce najviše zanima cijena telefona koja bi se, prema GSM Areni, trebala kretati između 550 i 750 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close