Telefon o kojem svi pričaju

OnePlus 7 Pro jedan je od najboljih smartphonea godine

OnePlus 7 Pro ima fantastičan ekran dijagonale 6,67 inča frekvencije osvježavanja 90 Hz, tri stražnje kamere, radi na snažnom procesoru i ima čak do 12 GB RAM-a i 256 GB memorije za pohranu.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 05. 2019. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OnePlus tijekom godina izgradio je reputaciju pouzdane kompanije koja proizvodi kvalitetne telefone koji donose odličan omjer između cijene i kvalitete i zanimljivi su korisnicima koji žele kupiti uređaj odličnih performansi, ali su im Appleovi i Samsungovi telefoni preskupi.

Ipak, na OnePlus se nije gledalo kao na direktnog konkurenta najjačim modelima, no od ovog tjedna i predstavljanja najnovijeg i najjačeg telefone ove kompanije do sada, stvari bi se mogle itekako promijeniti.

OnePlus 7 Pro dolazi sa svim značajkama pravog flagship uređaja koji bez problema može konkurirati vodećim pametnim telefonima na svijetu, kojima se približio čak i cijenom, iako je i dalje ona povoljnija u odnosu na Galaxy S10 i iPhone XS te za osnovni model iznosi 699 eura, no ako želite najjači model s dvostruko više memorije i prostora za pohranu podataka potrebno je platiti 819 eura.

U prvom planu ovog uređaja je ekran dijagonale čak 6,67 inča i riječ je o, kako su ga nazvali u OnePlusu, Fluid AMOLED zaslonu rezolucije 3120x1440 piksela s frekvencijom osvježavanja od 90 Hz i omjerom stranica 19,5:9, javlja Zimo.co.

Upravo je ekran, smatraju novinari koji su dobili mogućnost ranije testirati ovaj uređaj, vjerojatno najjači adut telefona, uz napomenu da nema niti zub, niti rupicu u zaslonu, već je kamera za selfije skrivena i izlazi iz gornjeg dijela kućišta prilikom fotografiranja.

Ispod haube, očekivano, nalazi se Snapdragon 855, a dostupne su verzije sa 6, 8 i čak 12 GB memorije, dok se podaci mogu pohraniti na 128 i 256 GB memorije. Sa stražnje strane telefona nalaze se tri kamere – glavna 48 MP s otvorom blende od f/1.6, telefoto kamera rezolucije 8 MP te ultraširoka kamere rezolucije 16 MP.

Rezolucija prednje kamere iznosi 16 MP i pokriva čak 117 stupnjeva, a za one koji strahuju da bi mehanizam iskakanja kamere mogao biti problematičan, iz OnePlusa kažu da je detaljno testiran i bez problema može izdržati 300 tisuća podizanja i spuštanja.

Treba još spomenuti 4000 mAh bateriju koja bi trebala izdržati cijeli dan bez problema te će se moći napuniti jako brzo i stereo zvučnike s podrškom za Dolby Atmos tehnologiju, a kao najveće nedostatci spominju se nedostatak bežičnog punjenja, IP certifikat za vodootpornost (iz OnePlusa kažu da, iako nema certifikat, telefon je vodootporan) te izostanak 3,5 mm izlaza za slušalice, kojeg ionako sve rjeđe nalazimo na telefonima.

Iako smo od OnePlusa navikli na jeftinije telefone, model 7 Pro zaista izgleda kao pravi flagship koji bi mogao unijeti nemir među vodeće mobilne kompanije, a uz početnu cijenu od 699 eura, mogao bi privući veliki broj korisnika koji žele vrhunski telefon po povoljnijoj cijeni.

Kopirati
Drag cursor here to close