Xiaomi

Objavljen video koji pokazuje kako će izgledati pametni telefoni budućnosti

Xiaomi je prikazao zanimljiv koncept uređaja koji ima veliki ekran i koristi se kao tablet, no rubovi ekrana mogu se saviti prema stražnjoj strani pa se tablet "pretvara" u mobitel.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 01. 2019. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon godina koje nisu donijele neke revolucionarne novitete na mobilno tržište, uskoro možemo očekivati velike promjene u dizajnu i načinu na koji koristimo pametne telefone.

Umjetna inteligencija i glasovni asistenti bit će još napredniji i pomagati nam u svakodnevnom korištenju telefona, 5G mreža donijet će veće brzine, no najveće promjene ipak očekujemo u dizajnu samih telefona, i to zahvaljujući savitljivim ekranima.

Samsung je prošle godine već prikazao svoj prvi uređaj sa savitljivim ekranom, no ipak ga još nismo vidjeli "u akciji" – navodno bi više informacija o njemu trebali saznati tijekom konferencije sljedećeg mjeseca na kojoj će predstaviti Galaxy S10. Savitljive telefone razvijaju i druge kompanije poput LG-ja i Huaweija, a sve češće spominje se i Appleov uređaj sa savitljivim ekranom.

Video: Xiaomi Double Foldable Phone Teased by Linbin - Hands on

Xiaomi je u posljednje vrijeme u velikom usponu i tijekom sljedeće godine čak bi mogli prestići Apple na trećem mjestu globalne ljestvice pametnih telefona, a zahvaljujući suosnivaču i predsjedniku kompaniju Lin Binu, saznali smo na kakvu modelu savitljivog telefona radi Xiaomi.

On je na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio kratak video u kojem je prikazao uređaj koji je na početku koristio kao tablet, no poslije mu je savio rubove prema stražnjoj strani telefona i koristio ga kao klasični smartphone. Riječ je o vrlo zanimljivom konceptu i radnoj verziji, a uređaj se u radu čini jako brz, kao što se i sučelje brzo prilagodilo promjenama ekrana.

Kako prenose na stranici Sparrow News, ovo je prvi smartphone na svijetu koji se može saviti na dvije strane, a za njegov razvoj Xiaomi je morao riješiti brojne tehničke izazove – od same tehnologije savijanja ekrana pa do prilagodbe sučelja takvim ekranima. Citirali su i Bin Lina koji je sve pratitelje na Weibu upitao za prijedlog oko imena uređaja koji razvijaju, a njegovi su trenutačni favoriti za prototip: Xiaomi Dual Flex i Xiaomi MIX Flex.

Kopirati
Drag cursor here to close