Pronađite pravu rutu

Novo: Prijavite zastoj na Google Kartama

Google Maps, ili Google Karte, aplikacija koju koriste stotine tisuća vozača diljem svijeta, neprestano se nadograđuje.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 04. 2019. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google Maps uvodi značajku prijave prometnog zastoja, koja omogućuje korisnicima da prijavljuju gužve u prometu, te vide tuđe prijave, kako bi izabrali rutu koja im odgovara.

Google Maps, ili Google Karte, aplikacija koju koriste stotine tisuća vozača diljem svijeta, neprestano se nadograđuje. Kroz posljednjih godinu dana, Google Maps su postepeno dobile značajku koja omogućuje prijavu prometnih nesreća, policijskih kontrolnih točki i radara. Sada je značajka izvještavanja o incidentima u prometu dorađena i dodana je mogućnost prijave prometnog zastoja. Ovo će biti korisno mnogima pri izboru rute u velikoj žurbi.

Značajka bi na Google Kartama trebala biti dostupna unutar tjedan dana. Nije jasno stiže li samo na Android uređaje ili i na iOS. U svakom slučaju upravo ova značajka čini ovu aplikaciju korisnom, zbog interakcije s korisnicima. Waze navigacijska aplikacija stekla je popularnost upravo zbog ove značajke, prijave prometnih incidenata, koju ima već godinama.

Podsjetimo se, Google je akvizirao Waze, tako da nije niti čudo da Google Mpas ‘posuđuju’ značajke koje su se pokazale korisnima, piše portal Računalo

Kopirati
Drag cursor here to close