Z Fold 3 i S22 Ultra

Novi Samsungovi top modeli telefona imat će Olympusove kamere?

Službene potvrde nema, no glasine kažu kako bi Galaxy Z Fold 3 i Galaxy S22 Ultra mogli imati Olympusovu optiku.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 04. 2021. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnja proizvođača mobilnih telefona i tradicionalnih fotografskih kompanija nije neuobičajena. Nedavno je OnePlus predstavio dva nova modela smartphonea na čijim su kamerama surađivali s Hasselbladom, dok su Nokia i Huawei surađivali as Zeissom i Leicom pri razvoju kamera za svoje modele.

Čini se kako i u Samsungu namjeravaju poboljšati svoje ionako odlične mobilne kamere te, kako prenose brojni tehnološki portali pozivajući se na pouzdane izvore, na razvoju optike sljedećih generacija telefona namjeravaju surađivati s Olympusom.

Iako, dakle, još nema službenih informacija o partnerstvu, prvi Samsungov smartphone s Olympusovom optikom mogao bi se pojaviti već ove godine i to bi trebao biti telefon treće generacije njihovih savitljivih telefona - Galaxy Z Fold 3, javlja Zimo.

Sljedeće godine Olympusovu optiku trebao bi dobiti i Samsungov flagship Galaxy S22 Ultra, a nije poznato hoće li i ostali modeli iz serije S22 također imati kamere s potpisom te poznate fotografske kompanije.

Na stranici Tom`s Guide kažu kako bi ovakva suradnja imala smisla za Olympus jer su iz ove kompanije ionako prije nekoliko mjeseci najavili svoju namjeru suradnje s drugim kompanijama, no naglašavaju kako bi u biti najava o suradnji Samsunga i Olympusa mogla biti i - nesporazum.

Naime, kodno ime novog vlastitog procesora koje Samsung razvija također je Olympus pa bi to mogao biti izvor nesporazuma.

Treba naglasiti da niti Samsung, niti Olympus nisu demantirali ove informacije te bi tijekom sljedećih mjeseci trebali saznati je li riječ o nesporazumu ili će, kako tvrdi više izvora, budući modeli Galaxyja zaista imati još bolju optiku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close