Samsung

Novi Samsung Galaxy A52 i A72 – vrhunska tehnologija po pristupačnoj cijeni

A serija će još više proširiti mobilno iskustvo, omogućavajući korisnicima da se povežu i sa drugim Galaxy uređajima, poput Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, i Galaxy Tab .
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 03. 2021. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je predstavila najnoviju Galaxy A seriju telefona, odnosno modele A52 i A72, čineći moćne inovacije dostupne svima. Ova serija korisnicima omogućava da komuniciraju i da se izražavaju uz pomoć vrhunske kamere, da se prepuste besprijekornom iskustvu koje nudi moćni display i da imaju više mira zahvaljujući otpornosti uređaja na vodu i dugotrajnoj bateriji.

Također, A serija će još više proširiti mobilno iskustvo, omogućavajući korisnicima da se povežu i sa drugim Galaxy uređajima, poput Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, i Galaxy Tab .

„Samsung želi da svojim korisnicima uvijek pruži ono što im je najviše potrebno i za čim žude – i zato je naša misija da Galaxy A serija učini vrhunske inovacije dostupne svima. Modeli telefona A52 i A72 objedinjuju sve najbolje funkcije, inovacije i karakteristike Galaxy porodice, i to po pristupačnim cijenama“, izjavio je Dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Foto: PR / Galaxy A72

Vrhunska kamera u službi kreativnosti, komunikacije i samoizražavanja

Samsung je postavio visoke standarde kada su u pitanju kamere pametnih telefona, a u tome ne zaostaju ni modeli Galaxy A52 i A72.

• Svestrana kamera – Korisnici sada mogu da prave kristalno jasne fotografije i video snimke, pomoću svestrane četvorostruke kamere od 64MP. Omiljene trenutke iz 4K videa korisnici mogu za samo nekoliko sekundi da pretvore u fotografije visoke rezolucije od 8MP, zahvaljujući 4K Video Snap opciji. Uz to, Scene Optimizer koristi vještačku inteligenciju da bi postigao najbolji kvalitet fotografija, uz pomoć optimalnih podešavanja za čak 30 kategorija fotografija i pozadina, poput hrane, pejzaža i kućnih ljubimaca.

• Stabilna slika i danju i noću – Bilo da korisnici snimaju najnoviji plesni izazov ili trik sa skatebordom, OIS (optička stabilizacija slike) zadužen je da fotografije i video snimci budu izoštreni i stabilni. Nema potebe za izbjegavanjem snimanja pri slaboj svjetlosti jer Night mode koristi multi-frame procesuiranje slike, tako da je krajnji rezultat odličan čak i u mraku.

• Zabavni dodaci – Korisnici sada mogu da učine svoje snimke još zabavnijim, uz pomoć AR Emoji i My Filter opcija. Dodatno, mogu da primjenjuju i AR Lenses opcije sa društvene mreže Snapchat, koristeći Fun Mode .

Vidite i budite viđeni uz telefona sa vrhunskim displayem i sofisticiranim dizajnom

Samsung unapređuje iskustvo i stil vrhunskim displayem i sofisticiranim dizajnom, koji se savršeno uklapa i oslikava životni stil korisnika.

• Još brže i svjetlije – Uz stopu osvježavanja Super AMOLED displaya od 90Hz, korisnici mogu da uživaju u omiljenim sadržajima i skroluju po društvenim mrežama, čak i kada su na otvorenom, zahvaljujući osvjetljenju ekrana jačine 800 nita.

• Prijatno gledalačko iskustvo – Display posjeduje ‘Eye Care’ certifikat i automatski usklađuje toplinu boja na osnovu obrazaca korištenja telefona pomoću ‘Eye Comfort Shield tehnologije, kako bi smanjio zamaranje očiju.

• Sofisticirani dizajn – Nova Galaxy A serija donosi osvježeni izgled koji je istovremeno jednostavan i elegantan, sa zaobljenim ivicama i minimalističkim kućištem kamere.

Proširite iskustva zahvaljujući snazi Galaxy ekosistema

Nova Galaxy A serija donosi unaprijeđeno iskustvo neometanog povezivanja sa drugim uređajima u Samsung Galaxy ekosistemu.

• Organizacija i povezanost – SmartThings na Galaxy A seriji povezuje i upravlja tisućama uređaja u pametnim domovima, uključujući nosive uređaje, tablete, računare i televizore. Dodatno, SmartThings Find sa lakoćom može da locira povezane uređaje dok Galaxy SmartTag Bluetooth lokator može da pronađe čak i uređaje koji nisu umreženi, tako što se lokator prikači na one predmete koji su korisnicima najbitniji.

• Neometano uživanje u muzici – Bilo da sudjeluju u zajedničkom treningu kod kuće ili slušaju najnoviji podcast sa prijateljima, korisnici mogu da se jednostavno povežu i da slušaju muziku zajedno. Music Share sa lakoćom povezuje telefon korisnika sa uređajem prijatelja, kako bi slušali isti sadržaj. Također, spajanje telefona sa dva para Galaxy Buds slušalica omogućeno je funkcijom Buds Together.

• Jednostavno dijeljenje sadržaja – Quick Share omogućava korisnicima da sa lakoćom šalju fotografije i video snimke bez ograničenja veličine Galaxy uređajima u okruženju. Uz to, u slučaju da se u međuvremenu predomislite, Private Share opcija omogućava poništavanje poslatih sadržaja, samo jednim dodirom.

Foto: PR / Galaxy A72

Očekujte više i dobijte više od Galaxy porodice uređaja

Nova Galaxy A serija dolazi sa esencijalnim Galaxy karakteristikama koje svaki korisnik zaslužuje da ima.

• Bez brige o uređaju – Galaxy A52 i A72 otporni su na vodu i prašinu uz ocjenu IP67. Pored toga, Samsung Care+ pruža trenutnu podršku i zagarantovano pokriće u neočekivanim situacijama poput oštećenja, kvarova, krađe ili gubitka telefona. Na kraju, Samsung Knox je tu da se brine o sigurnosti osobnih informacija korisnika u realnom vremenu.

• Dvodnevna baterija – Korisnici mogu da snimaju, stvaraju i konzumiraju sadržaje bez brige, zahvaljujući moćnoj bateriji koja traju dva dana . Baterija na A52 modelu ima kapacitet od 4,500mAh, dok ona na A72 ima kapacitet od 5,000mAh .

• Uživanje u premium karakteristikama – Galaxy A52 i A72 dolaze sa važnim karakteristikama Galaxy ekosistema, poput stereo zvučnika unaprijeđenih Dolby Atmos tehnologijom i eksterne memorije kapaciteta do 1TB . Također, redizajnirani One UI 3 donosi intuitivno korisničko iskustvo sa unaprijeđenom brzinom i naglašavanjem važnih informacija.

• Podrška održivosti – Samsung redovno evaluira proizvode i pakovanja kako bi otkrio nove načine za promovisanje održivosti. Prilikom pakovanja Galaxy A52 i A72 telefona, koriste se posebni kalupi za pulpu i papir, uz cilju smanjenja neiskorištenog prostora.

• Softverska ažuriranja – Samsung uvijek teži da korisnicima pruži najnovije mobilno ažuriranje operativnog sistema. Tako je i sa novom Galaxy A serijom - A52 i A72 podržavaju tri generacije ažuriranja operativnog sistema i redovna sigurnosna ažuriranja u trajanju od minimum četiri godine .

Kopirati
Drag cursor here to close