U suradnji s Kinezima

Novi Sad i Beograd dobivaju centre za umjetnu inteligenciju

Otvaranje centara dio je zajedničkog projekta Srbije i jedne od najmoćnijih svjetskih kompanija u ovoj oblasti iz Kine, Novi Zmaj.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 09. 2019. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Novom Sadu i Beogradu planirano je otvaranje trening centara za znanost, odnosno izučavanje umjetne inteligencije, najavili su u srijedu srbijanski ministar prosvjete Mladen Šarčević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Otvaranje centara, istaknuli su, dio je zajedničkog projekta Srbije i jedne od najmoćnijih svjetskih kompanija u ovoj oblasti iz Kine, Novi Zmaj.

Govoreći o projektu s kompanijom Novi Zmaj, Šarčević je rekao da je njihov zadatak formiranje najprije trening centara u Beogradu i Novom Sadu, a potom i u Trsteniku.

''Prva faza počinje 8. listopada, kad dolazi izaslanstvo iz Kine. Oni će sagledati ponude za prostor i kadrove i dat će svoju opremu, što je veoma važno, jer se radi o veoma skupoj opremi. Niz drugih centara za promociju znanosti ćemo otvoriti u sljedećem razdoblju'', najavio je Šarčević, prenosi Tanjug.

On je ponovio da Vlada Srbije poklanja značaj razvoju informacijskih tehnologija te podsjetio da je informatika obavezan predmet od petog razreda, a da će od sljedeće školske godine programiranje postati obavezan predmet za prvašiće.

''Bit ćemo jedna od tri europske zemlje koje su to uradile'',, rekao je Šarčević.

Kopirati
Drag cursor here to close