Sony

Novi PS5 eliminira loading ekrane, imat će ''boost mode'' i 24GB RAM-a

Iz tjedna u tjedan u javnost procuri sve više novih informacija o PlayStationu 5.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 05. 2019. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sony je sredinom travnja u javnost iznio nekoliko službenih informacija o PlayStationu 5, a sada su se pojavile nove.

SSD je ključ PlayStationa 5 i iduće generacije

Ovo što ćete sad čitati, a vezano je za SSD nije glasina, nego su to riječi Sony glasnogovornika, a informacije dolaze iz službenog PlayStation časopisa koji dolazi u lipnju, piše FFA.hr.

A Sonyjev glasnogovornik ponovno je istaknuo da je SSD ključ konzole. S PlayStationom 5 Sony želi maknuti i eliminirati loading ekrane što će valjda ovaj hibridni i customizirani SSD i omogućiti. No, to nije jedina prednost takvog jednog SSD-a koji bi trebao biti do sad najbrži ikad napravljen.

Zamislite samo koliko će developerima dati mogućnost bržeg streamanje podataka. Posebno će to biti značajno za open world igre u kojima često kasne učitavanja tekstura.

Mrcina od 24GB RAM-a

Ovo što ćete iduće čitati je dio glasina, a dio smo zapravo već znali. Čovjek koji je plasirao glasine tvrdi da je njegov prijatelj bio na Sony događaju koji je bio samo dan nakon službene najave specifikacije konzole.

CPU (procesor) je manje više poznat, ali točne specifikacije su:

  • 8 jezgri AMD Ryzen (7nm Zen 2) “clockan” na 3.2Ghz (frekvenciju do sad nismo znali)
  • GPU (grafička) – Navi GPU, 56CU, 1.8Ghz, 12.9TF + onaj spomenuti secret sauce koji su posebno za PS5 razvili Sony i AMD
  • 24GB RAM-a (ne znamo bandwith)
  • Customizirani SSD uparen zajedno s HDD-om

Nativna (prirodna) podrška za PS4 igre koje će dobiti nekakav “boost mode” što znači da će raditi bolje nego na PlayStationu 4. Pretpostavljamo nešto što Xbox One X radi s Xbox One igrama, piše FFA.hr.

E sad, ova nas informacija ne veseli ako je točna. Navodno da će PS3 igre još neko vrijeme ostati ekskluziva za PS Now i čini se da PS5 neće odmah biti kompatibilan s njima ili neće uopće jer Sony i dalje želi gurati PS Now servis.

Više detalja očekujemo uoči E3-a sajma jer sumnjamo da će Sony ostati posve miran.

Kopirati
Drag cursor here to close