Natuknuo direktor

Novi Nokia retro mobitel stiže do kraja mjeseca

Izvršni direktor proizvoda finske tvrtke HMD Global, koja nosi licencu za korištenje Nokia brenda na običnim i pametnim telefonima, Juho Sarvikas na Twitteru je najavio skoro predstavljanje novog uređaja iz “Originals” serije.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 01. 2020. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka proizvođač Nokia uređaja prati zanimljivu strategiju održavanja prodaje običnih telefona i smanjivanju razlike između običnih i pametnih telefona za što lakši prelazak korisnika s jednih na druge.

Nedavno smo vidjeli 3G smartphone Nokiju C1 koja na odabranim tržištima dolazi s cijenom od 50 eura, a tijekom posljednje tri godine svjedočili smo ponovnom predstavljanju nekih od legendarnih Nokia uređaja iz prošlosti, ali u novom ruhu kao što su nova Nokia 3310, 8110 4G i najnovija Nokia 2720 Flip.

Izvršni direktor proizvoda finske tvrtke HMD Global, koja nosi licencu za korištenje Nokia brenda na običnim i pametnim telefonima, Juho Sarvikas na Twitteru je najavio skoro predstavljanje novog uređaja iz ''Originals'' serije, koja je upravo serija retro modela vraćenih iz mrtvih. Predstavljanje novog retro mobitela možda bude do kraja ovog mjeseca jer se u tvitu spominje kineska nova godina, koja počinje u nedjelju, 25. siječnja, piše Mob.hr.

Nokia Mobile bit će prisutna na najvećem industrijskom događaju godine – MWC 2020 u Barceloni, ali ne treba očekivati predstavljanje Nokia flagship uređaja. Naime, za MWC2020 već je potvrđen Nokia 5G uređaj sa novim Snapdragonom 765, dok bi nasljednika Nokije 9 PureView mogli vidjeti tek krajem 2020. godine.

Kako tvrdi industrijski izvor Nokia Anew, nasljednik Nokije 9 PureView, koji bi se trebao zvati Nokia 9.2, sada je planiran za jesen 2020. godine radi mijenjanja procesora iz Snapdragona 855 u Snapdragon 865. Uređaj bi trebao doći s peterostrukim kamera sustavom koji radi istovremeno, što zahtjeva popriličnu prilagodbu novog procesora. Navodno ni Snapdragon 865 neće biti dovoljno jak da “nativno” podržava hvatanje i obradu fotografija s 5 senzora istovremeno, pa će biti korištene iste metode optimizacije i korištenje koprocesora kao na Nokiji 9 PureView, piše Mob.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close