Cijena od 45 EUR!

Novi Mi Band 6 ima AMOLED i mjeri kisik u krvi!

Novi senzor i veći zaslon navodno ne utječu na trajanje baterije i Xiaomi tvrdi da Mi Band 6 ima bateriju za dva tjedna normalnog korištenja.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 03. 2021. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Xiaomi Mi Band pametne narukvice

Xiaomi Mi Band pametne narukvice su često preporuka za sve one koji su tražili povoljan, a kvalitetan uređaj. Čini se da će se ista priča nastaviti i ove godine jer Mi Band 6 zadržava nisku cijenu, a donosi dvije stvari koje su mnogi tražili.

Najveća nadogradnja, koju će bez sumnje odmah svi primijetiti, je AMOLED zaslon koji je sada dijagonale 1.56″. Zapravo, prekriva cijelu prednju stranu Mi Banda 6, što bi trebalo omogućiti još maštovitije watchfaceove i prikaz većeg broja informacija.

Ovo će pogotovo dobro doći onima koji vole čitati obavijesti na narukvici. Zaslon ima oko 50% veću površinu nego kod prethodnika, i još bolju maksimalnu svjetlinu -do 450 nits. Ta maksimalna svjetlina bi trebala osigurati dobru vidljivost zaslona na suncu. Zaslon je i vrlo oštar – rezolucija je 152 x 486 što znači da je gustoća piksela 326 ppi.

Druga velika nadogradnja je SPO2 senzor za mjerenje zasićenosti krvi kisikom. S tim Mi Band narukvica napokon dobiva funkciju koji su mnogi već godinama tražili.

Naravno, senzor za otkucaje srca je i dalje tu. Novi senzor i veći zaslon navodno ne utječu na trajanje baterije i Xiaomi tvrdi da Mi Band 6 ima bateriju za dva tjedna normalnog korištenja.

Ostalo su sve standardne stvari. Tu je 5ATM certifikat za vodootpornost do dubine od 50 metara, mogućnost praćenja razine stresa i podrška za praćenje aktivnosti u čak 30 sportova.

Od tih 30, Mi Band 6 podržava automatsku detekciju vježbe za šest aktivnosti: hodanje, trčanje, biciklizam (unutra i vani), veslanje i steper, javlja Bajtbox.

Preporučena cijena na Europskom tržištu je 45 EUR.

Kopirati
Drag cursor here to close