Ali po cijenu izbacivanja audio porta

Novi iPad Pro bit će najtanji do sada

Nove glasine govore kako bi ovogodišnji iPad Pro mogao biti najtanji do sada – no to ima svoju cijenu, 3,5-milimetarski audio port odlazi u mirovinu.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 10. 2018. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnjih mjeseci se u medijima dosta špekuliralo hoće li budući iPad Pro imati 3,5-milimetarski audio port. Prva informacija da bi isti mogao izostati s ovogodišnjih iPada stigla je još krajem srpnja od izvora bliskih internetskoj stranici Mac Otakara.

Navode o nestanku 3,5-milimetarskog audio porta s budućih iPada u neku su ruku potvrdili i CAD renderi koji su na Internet procurili početkom rujna, a koje su u javnost pustili poznati leaker @OnLeaks i internetska stranica mysmartprice.com, dva dosta pouzdana izvora ranih informacija o uređajima koji se tek trebaju pojaviti na tržištu.

Da je definitivno došao kraj 3,5-milimetarskom audio portu na Appleovim iPada sada tvrdi i leaker CoinCoin koji je ujedno objavio i podatak kako će ovogodišnji iPada biti najtanji do sada. CoinCoin tvrdi kako će debljina novih iPada biti svega 5,9 milimetara, piše Bug.hr.

Kako bi se navedena debljina mogla postići potrebno je izbaciti deblje komponente poput 3,5-milimetarskog audio porta kojeg nije moguće dodatno stanjiti. Ostale glasine govore kako će uz novi iPad Pro stići i novi, snažniji procesor – A12X, magnetski port za spajanje tipkovnice te kako bi Lightning konektor trebao biti odbačen u korist USB-C porta. Ovo zadnje je malo vjerojatno, ali nikad ne recite nikad (sjetite se "idealnih" 3,5-inčnih zaslona i nepotrebnih Stylusa iz doba Stevea Jobsa).

Jesu li ovi navodi točni mogli bi saznati vrlo skoro – do kraja mjeseca, kada bi se navodno trebao održati i posebni događaj na kojemu će Apple predstaviti nove modele iPada za sezonu 2018./2019..

Kopirati
Drag cursor here to close