SUper kvaliteta

Nove Googleove kamere: Street View fotografije bit će još kvalitetnije

Sci-Tech / Tehnologija | 07. 09. 2017. u 19:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije više od deset godina Googleovi automobili počeli su snimati Street View fotografije koje su nam omogućile da, barem virtualno, razgledamo brojna mjesta koja u životu nikada nećemo moći posjetiti. Snimljene fotografije odlične su kvalitete, no kako je prošlo osam godina od posljednje veće nadogradnje kamera koje se koriste za snimanje, Googleovci su se napokon odlučili da je vrijeme za korak prema naprijed i korištenje novih kamera s kojima će snimljene fotografije biti još kvalitetnije, piše zimo.hr.

Na automobilima će i dalje biti kamere postavljene u obliku prstena, no one će biti manjih dimenzija te će, umjesto dosadašnjih 15, biti postavljeno sedam novih kamera, od čega će dvije moći snimati HD fotografije. S novim kamerama fotografije će biti kvalitetnije i jasnije, što je iznimno bitno za Googleov algoritam prepoznavanja fotografija jer će na kvalitetnijim fotografijama bez problema moći prepoznati imena i brojeve ulica, odnosno čak i informacije koje se nalaze na izlozima poslovnih i uslužnih objekata poput npr. radnog vremena frizerskih salona i restorana, načina plaćanja u tim objektima i slično.

Također, na temelju tih kvalitetnijih i dubljih informacija Google će moći odgovarati i na kompleksnija pitanja (npr. koji se objekt nalazi preko puta crkve na uglu fotografije), a Googleovci kažu kako će od ovih fotografija visoke rezolucije profitirati i Googleov, odnosno Alphabetov odjel autonomnih vozila Waymo.

Google je počeo s fotografiranjem korištenjem novih kamera prošlog mjeseca te se one već sada u funkciji u brojnim mjestima diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close