Stiže dvojka

Nova generacija savitljivog Galaxy Folda bit će jeftinija

Samsungov Galaxy Fold 2 imat će veće ekrane i prodavat će se u verzijama s 256 i 512 GB memorije, a trebao bi biti jeftiniji u odnosu na prvi model.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 04. 2020. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako samo lansiranje nije baš bilo po planu i željama Samsunga, južnokorejska kompanija prošle godine pokrenula je potpuno novo poglavlje na tržištu pametnih telefona sa svojim prvim savitljivim telefonom Galaxy Fold.

S prvim su se modelom malo požurili pa je početak prodaje odgođen dok se nisu riješili problemi s lomljivim ekranom, no Fold se na kraju ipak pojavio na tržištu i može se kupiti i u Hrvatskoj.

Osim ekrana, njegov najveći problem jest cijena te je telefon od 2000 dolara namijenjen samo najvećim mobilnim entuzijastima i onima dubljeg džepa. Nakon Folda, ove je godine stigao jeftiniji Flip (koji se i drukčije preklapa), a Samsung sada radi i na novoj generaciji Folda, javlja Zimo.

Službene informacije o Foldu 2 nisu poznate, no zahvaljujući glasinama koje su se brzo proširile mrežom ovaj tjedan, saznali smo nekoliko noviteta koje Samsung priprema za novi savitljivi telefon. Mnogima će najzanimljivije biti to da bi nova generacija Folda trebala biti jeftinija.

Originalni Fold dostupan je u verziji s 512 GB memorije, dok će Fold 2 biti dostupan u verzijama s 256 i 512 GB. Cijena tih modela nije poznata, no sigurno je da će model s 256 GB biti jeftiniji od 2000 dolara, a možda Samsung snizi i cijenu modela s više memorije.

Ostali noviteti nove generacije Folda uključuju i veće ekrane - prednji ekran koji na aktualnom modelu iznosi 4,6 inča trebao bi imati veću dijagonalu, kao i ekran koji se raširi.

Dijagonala aktualnog modela iznosi 7,3 inča, a Fold 2 trebao bi imati 7,7-inčni ekran. Bolje bi trebale biti i kamere (kao na modelu S20+), a spominje se i mogućnost podrške za S Pen.

Na stranici Sam Mobile kažu da Fold 2 možemo očekivati tijekom trećeg kvartala te će ga Samsung najvjerojatnije predstaviti na istoj konferenciji kao i model Galaxy Note 20, što se očekuju u kolovozu.

Naravno, jasno je da se ti planovi u trenutačnoj situaciji lako mogu promijeniti.

Kopirati
Drag cursor here to close