Neće se uplitati

Norveška dala ''zeleno svjetlo'' za Huaweijevu 5G infrastrukturu

Vlasti u Norveškoj odlučile su kako se neće uplitati u proces odabira opreme koji provode tamošnji operateri čime je ostvaren put suradnji Telenora i tvrtke Huawei što se tiče buduće 5G mreže.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 09. 2019. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još su jaki odjeci nedavnih zabrana i spora kineske tvrtke Huawei i SAD-a. U skladu s time javili su se problemi oko Huaweijevih poslovnih projekata u drugim zemljama, posebno vezanih za njihovu 5G infrastrukturu i tehnologije koje planira plasirati na svjetskim tržištima.

Pozitivan primjer što se tiče njihovih pokušaja plasiranja vlastite 5G infrastrukture upravo je postala Norveška. Tamošnji ministar za digitalizaciju i digitalne tehnologije Nikolai Astrup navodi kako su obavljeni konstruktivni razgovori vlasti s norveškim telekomunikacijskim operaterima, piše Bug.hr.

Zaključeno je kako tamošnji operateri imaju potpunu slobodu u odabiru dobavljača opreme bez ikakvih posebnih zabrana ili uplitanja vlasti u odabir.

Na taj način dano je ''zeleno svjetlo'' norveškom operateru Telenoru da tijekom 2020. godine pokrene vlastitu 5G mrežu i to u partnerstvu s tvrtkom Huawei.

Kopirati
Drag cursor here to close