Legendarni brend

Nokia ulazi na tržište pametnih televizora

Nokia je odlučila uči na tržište pametnih televizora, za početak samo na indijsko tržište, a kasnije ovisno o tamošnjem uspjehu možda stignu i do EU.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 11. 2019. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nokia je odlučila proširiti svoje poslovanje u još jednom smjeru, u smjeru pametnih televizora. No pritom će biti oprezni te neće krenuti s globalnom ponudom, već limitiranom, samo za kupce iz Indije.

Na tamošnjem tržištu svoje će pametne televizore nuditi preko indijskog Flipkarta. Tehničkih podataka o Nokijim televizorima za sada nema previše no neke su stavke ipak poznate.

Ovih dana su se u medijima počele pojavljivati informacije kako će Nokijini televizori imati Ultra HD zaslon razlučivosti 4K. Za sada se spominje samo jedna dijagonala zaslona, od 55“, javlja Bug.

Što se tehnologija tiče Nokijini televizori imat će JBL Audio tehnologiju za potrebe zvuka te inteligentnu Dimming tehnologiju koja će na temelju specijalnog algoritma nuditi bolji kontrast i „dublju“ crnu boju u odnosu na konkurenciju.

Nokia Smart Tv temeljit će se na Android platformi, točnije na Androidu 9.0 (Pie). Izvor navodi kako će imati podršku za Google Play, što znači kako će korisnici imati pristup mnoštvu Android aplikacija kojima će moći poboljšati svoje multimedijalno iskustvo. Službeno predstavljanje očekuje se tijekom prosinca 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close