9 PureView

Nokia priprema smartphone s pet stražnjih kamera

Ostalo je manje od mjesec dana do konferencije na kojoj će Nokia predstaviti nove modele smartphonea, a očekujemo njihov najjači uređaj do sada – 9 PureView s čak 5 stražnjih kamera.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 01. 2019. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasine o najjačem Nokijinom modelu (Nokia 9) internetom kruže već duže vremena, a čini se kako se čekanju bliži kraj te će za manje od mjesec "devetka" biti službeno predstavljena.

Iz ove kompanije već su najavili konferenciju koju će održati u Barceloni na Mobile World Congressu 24. veljače, a iako naravno ne žele reći što pripremaju, sve je više dokaza kako će to biti upravo model 9 PureView.

Još krajem prošle godine na YouTubeu se pojavio videozapis Nokije 9 s čak 5 stražnjih kamera sa Zeiss optikom, a krajem prošlog tjedna objavljena je teaser fotografija na kojoj se vidi stražnja strana telefona s nekoliko kamera – riječ je o istom uređaju kao i iz videozapisa, uz oznaku #coolnewstuff.

Upravo bi, dakle, kamere trebale biti najjači adut nove Nokije i možemo očekivati klasičnu kameru, kameru za zumiranje, širokokutnu kameru te kameru za snimanje objekata sa zamućenom pozadinom, a bit će zanimljivo vidjeti čemu služi peta kamera, piše Zimo.co.

Jedna od zanimljivosti kamera bit će i mogućnost naknadnog fokusiranja objekata, nakon fotografiranja, a trenutno nije poznato koliko će kamera biti s prednje strane.

Što se hardvera tiče, spominje se najjači prošlogodišnji Qualcommov čipset (Snapdragon 845), 6 GB RAM-a, 128 GB prostora za pohranu podataka i bežično punjenje baterije s Googleovim "čistim" Androidom (Android One), posljednjom verzijom Pie.

Kako ranije objavljeni video otkriva, s devetkom Nokija nije pratila posljednje trendove u dizajnu pametnih telefona – nema notcha, odnosno hardverskog ureza u ekran, kao niti rupice u zaslonu, a ekran ne ide od ruba do ruba, već ima malo prostora iznad i ispod ekrana.

Dijagonala samog zaslona trebala bi iznositi 5,99 inča, a imat će implementiran senzor za otiske prstiju, što je opcija koju će svi korisnici sigurno cijeniti, no nije poznato hoće li imati mogućnost otključavanja uređaja pogledom.

Više informacija saznat ćemo za manje od mjesec dana, a do tada ćemo pratiti glasine, kao i teasere iz Nokije te se nadamo da će 9 PureView biti jedan od najboljih telefona za fotografiranje na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close