Crne točke

Škakljivo u Njemačkoj: Iza zatvorenih vrata o proširenju mobilnih mreža

Stručnjaci smatraju da će proširenje mobilnih mreža u idućim godinama zahtijevati velike napore vlasti na saveznoj, regionalnoj i lokalnoj razini.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 11. 2019. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka vlada održala je u nedjelju sjednicu iza zatvorenih vlada na kojoj je raspravljala o škakljivom pitanju proširenja mobilnih mreža, prenosi Hina.

Sastanak u vladinoj rezidenciji za goste u Mesebergu sjeverno od Berlina sazvan je kako bi se izradila sveobuhvatna strategija uklanjanja "crnih točaka" u mobilnim mrežama, posebno na onim mjestima koja imaju malo šansi za priključivanje na mrežu bez vladine pomoći.

Stručnjaci smatraju da će proširenje mobilnih mreža u idućim godinama zahtijevati velike napore vlasti na saveznoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Glavni je problem pokrivanje crnih točaka u ruralnim područjima koje mnogi već dugo smatraju neugodnim problemom i preprekom ekonomskom razvoju.

Vlada namjerava 'iskeširati' više od milijardu eura za izgradnju novih baznih stanica koje bi trebale pokriti te točke.

Neposredno uoči vladine sjednice udruženje telekomunikacijskih kompanija Bitkom zatražilo je da se ubrza tempo digitalizacije Njemačke.

"U koalicijskom sporazumu riječ 'digitalan' pojavljuje se 297 puta a Njemačka i dalje zaostaje za drugim zemljama na području digitalizacije", tvrdi čelnik Bitkoma Achim Berg.

Niz novih vladinih komisija za digitalizaciju priprema preporuke "koje bi mogle dodatno udaljiti Njemačku od međunarodnih trendova i svesti je na analogni otok", smatra Berg.

Kopirati
Drag cursor here to close