Nadograđeni Switch

Nintendo priprema snažniju verziju svoje igraće konzole

Prema posljednjim medijskim natpisima, Nintendo bi tijekom sljedeće godine trebao predstaviti nadograđeni Switch koji će imati snažniji procesor i podršku za 4K.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 08. 2020. u 19:38 Zimo.co

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji videoigara diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju nove generacije igraćih konzola na kojima rade Sony i Microsoft i koje bi se u prodaji trebale pronaći krajem godine.

No čini se da u Nintendu ne žele dopustiti da sva pažnja gamerskog svijeta bude samo na PlayStationu 5 i Xboxu Series X te, prema informacijama koje su ovaj tjedan objavljene na internetu, čini se da japanska tvrtka priprema novu verziju popularne konzole Switch.

Napredniji Nintendo Switch na tržištu očekujemo tijekom sljedeće godine, a spominju se dvije glavne novosti - jedna je još snažniji procesor, dok je druga podrška za 4K rezoluciju.

S novom konzolom na tržištu bi se trebale pojaviti i brojne nove igre - Nintendove i drugih izdavača.

U toj kompaniji trenutačno mogu biti zadovoljni potražnjom za njihovom konzolom (u drugom kvartalu prodano je 5,68 milijuna komada, više nego dvostruko više u odnosu na isto tromjesečno razdoblje 2019. godine) i igrama koje su bile naročito tražene tijekom vrhunca pandemije, odnosno karantene.

Osim modela Switch, Nintendo je predstavio i model Switch Lite koji je fokusiran na igranje na samom uređaje, a ne na povezivanje s televizorom, dok je prošle godine predstavljena nadograđena verzija Switcha koja ima izdržljiviju bateriju.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li nova nadogradnja, osim snažnijeg procesora i podrške za 4K, donijeti i još neke novitete koji bi mogli privući sve koji razmišljaju o kupovini nove konzole i "natjerati" ih na kupovinu Switcha, umjesto nove plejke ili Xboxa.

Kopirati
Drag cursor here to close