Pokloni na pomolu

Nintendo ne može proizvesti dovoljno Switch konzla za blagdanske poklone

Nintendo je zabrinut oko nadolazeće blagdanske sezone, jer neće moći zadovoljiti potražnju za popularnom Switch konzolom, koja je do sad prodana u 92,87 milijuna jedinica.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 11. 2021. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nintendo je očekivao da će se između travnja 2021. i ožujka 2022. godine, prodati 25,5 milijuna Switch igraćih konzola, no zahvaljujući globalnoj nestašici čipova koja nije nikog zaobišla, japanska je tvrtka smanjila svoje prognoze za 1,5 milijun jedinica, odnosno šest posto.

Prema izvješću Reutersa, zabrinutost situacijom izrazio je i predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa, ističući da se tvrtka bori da zadovolji potražnju u ključnoj kupovnoj sezoni na kraju godine.

''Ne možemo proizvesti dovoljno da zadovoljimo potražnju koju očekujemo tijekom nadolazeće blagdanske sezone. Trenutačno nema znakova poboljšanja, a situacija je i dalje ozbiljna, tako da ne mogu reći koliko će još trajati“, rekao je Furukawa.

Osim toga, Nintendo je u trećem tromjesečju ove godine isporučio 3,83 milijuna Switch konzola, što je veliki pad u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su isporučili čak 6,86 milijuna jedinica. Brojke bi bile još manje da tvrtka nije izbacila OLED model igraće konzole, no njega je trenutno gotovo nemoguće nabaviti zbog nestašice čipova, prenosi Bug.

Unatoč tome, Nintendo ne mijenja svoja očekivanja u pogledu prihoda te očekuje da će operativni profit biti čak četiri posto veći od prethodno predviđenog, uzimajući u obzir promjene tečajeva, ali i veću predviđenu prodaju softvera, piše The Verge.

U svakom slučaju, ako se Nintendove nove prognoze ostvare, Switch bi mogao prestići Wii u prodaji već tijekom ovih blagdana, koji je s 101,63 milijuna prodanih jedinica njihova najprodavanija kućna konzola.

Kopirati
Drag cursor here to close