Neaktivni korisnici

Netflixovo proljetno čišćenje: Brišu se pretplatnici koji ništa ne gledaju

Korisnici koji dugo nisu aktivni na Netflixu dobit će poruku i morati odlučiti - žele li ostati ili otići?
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 05. 2020. u 16:53 Zimo.co

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Netflix je krenuo u svojevrsno proljetno čišćenje svojih baza korisnika. Tako će svi korisnici koji imaju Netflixovu pretplatu, ali ne koriste taj servis za gledanje filmova i serija na internetu, dobiti poruku o tome žele li i dalje biti Netflixovi pretplatnici.

Tražit ćemo od svih koji nisu gledali ništa na Netflixu u posljednjih godinu dana da potvrde žele li zadržati svoju pretplatu, istaknuli su iz Netflixa.

Poruke će se pojaviti u aplikaciji, ali i elektronskom sandučiću u sljedećih nekoliko tjedana. Ako korisnici ignoriraju poruku, Netflix će otkazati njihovu pretplatu. No ako potvrde svoj ostanak, pretplata će i dalje biti aktivna, čak i ako ne gledaju ništa.

Neaktivni računi iznose manje od pola posto ukupnog broja korisnika, odnosno nekoliko stotina tisuća korisnika diljem svijeta, što je gotovo zanemarivo za Netflix.

No kako je u posljednjih nekoliko mjeseci, zbog pandemije koronavirusa diljem svijeta i činjenice da su ljudi bili prisiljeni ostati u svojim kućama, Netflix zabilježio ogroman rast broja korisnika, logično je da želi provjeriti jesu li neaktivni korisnici uopće zainteresirani za nastavak korištenja.

Kopirati
Drag cursor here to close