Sve više filmoljubaca

Netflixov treći kvartal bolji od očekivanog

Netflix je zabilježio treći kvartal koji je bio uspješniji u odnosu na očekivanja, no izuzetak od toga je domaće američko tržište koje po uspjehu kaska za ostatkom svijeta.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 10. 2019. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata platforma za streamanje video sadržaja Netflix u trećem je kvartalu zabilježila rezultate koji su bolji od očekivanih.

Prihodi tvrtke u spomenutom su razdoblju rasli za 31% na godišnjoj razini te dosegli 5,24 milijarde američkih dolara. Neto zarada je iznosila 665 milijuna dolara u odnosu na prošlogodišnjih 403 milijuna dolara.

Broj pretplatnika premašio je brojku od 158 milijuna, čemu najviše doprinose međunarodna tržišta, dok domaće američko tržište bilježi rezultate koji su nešto slabiji od predviđenih.

Umjesto ostvarivanja optimističkih predviđanja o rastu od 800.000 pretplatnika, američko tržište je zabilježilo rast od 500.000 pretplatnika.

Međunarodna tržišta bilježe rast od 6,3 milijuna pretplatnika (malo iznad očekivanja od 6,2 milijuna pretplatnika). Netflix se sa smanjenjem rasta broja pretplatnika na američkog tržištu suočava od početka godine, ponajviše zbog uvedenih poskupljenja usluga, javlja Bug.

Prema prognozama Netflix bi ove godine trebao zabilježiti trend rasta broja pretplatnika od 26,7 milijuna, u odnosu na prošlogodišnjih 28,6 milijuna. Tu valja uračunati i utjecaj konkurencije na sve segmentiranijem tržištu koji svakih nekoliko mjeseci dobiva novi servis (na primjer Disney+, Apple TV Plus, HBO Max i NBC Universal Peacock).

Kopirati
Drag cursor here to close