Gašenje servisa

Netflix ukida podršku za starije Samsungove pametne televizore

Nekim korisnicima starijih pametnih televizora marke Samsung Netflix je počeo prikazivati poruku o tome da taj servis više neće moći gledati.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 11. 2019. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnici nekih modela starijih Samsungovih pametnih televizora koji na njima gledaju streaming servis Netflix ovih su dana počeli dobivati obavijesti da to više neće moći činiti.

Od 2. prosinca, naime, Netflix će ukinuti podršku za manji broj starijih modela televizora ove marke. Svoj potez pravdaju tehničkim ograničenjima.

Samsung je potvrdio da će se ukidanje podrške zaista i dogoditi. Bit će zahvaćeni, kažu, vlasnici televizora proizvedenih otprilike 2010 i 2011. godine koji u šifri modela imaju slova C ili D nakon oznake veličine dijagonale, javlja Bug.

Točan popis zahvaćenih modela nije objavljen, ali svi vlasnici onih koji sljedećeg mjeseca gube podršku trebali bi o tome biti obaviješteni izravno unutar Netflixovog sučelja.

Iz Samsunga su poručili da će se na navedenim televizorima i dalje moći gledati sadržaji s Netflixa tako da se na njih spoji neki od drugih podržanih uređaja – primjerice igraća konzola, streaming uređaj (poput Chromecasta), ili kakav kompatibilni set-top box.

Osim starijih Samsunga podršku će izgubiti i prva generacija Roku uređaja i stariji modeli televizora marke Vizio.

Kopirati
Drag cursor here to close