Za neodlučne

Netflix testira nasumični odabir

Manji broj korisnika Netflixa primijetio je da im se nudi opcija "Shuffle Play" koja će nasumično odabrati sadržaj koji je u skladu s njihovim dotadašnjim navikama gledanja i preferencijama.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 08. 2020. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koronavirus vas je na duže vrijeme držao kod kuće, pa ste, kao i velik dio svijeta, na streaming servisima pogledali sve na što ste naišli i što vam se učinilo zanimljivim?

Netflix je osmislio rješenje koje bi vam moglo pomoći u toj situaciji i otkriti vam još poneki film ili seriju.

Određenim korisnicima koji streamaju Netflix na pametnim televizorima ovih se dana na ovom streaming servisu ponudila opcija "Shuffle Play", koja će, odaberete li je, sama pronaći neki film ili seriju koju još niste pogledali i pokrenuti je, javlja Bug.

Da vas Netflixov odabir ne bi pretjerano iznenadio, trebali bi se pobrinuti njihovi algoritmi koji prate navike gledatelja.

Tako će nasumično odabrani sadržaji biti u skladu s onima koje ste do tada gledali, barem što se tiče žanra. Garancije da će vam se odabrano zaista i dopasti – nema.

Opcija je još uvijek u fazi testiranja i smatra se eksperimentalnom, a iz Netflixa ne kažu ništa o tome bi li je uskoro mogli očekivati i svi drugi korisnici.

Kopirati
Drag cursor here to close