Streaming servisi

Netflix i Steven Spielberg u "ratu" oko Oscara

Slavni redatelj smatra da američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti ne bi trebala Oscare dodjeljivati filmovima plasiranima isključivo putem streaming servisa.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 03. 2019. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, poznatijoj kao Oscari, film Roma redatelja Alfonsa Cuaróna bio je nominiran u deset kategorija i osvojio je tri nagrade.

Nakon toga je slavni redatelj i oskarovac Steven Spielberg ponovio kako smatra da nije ispravno da se za zlatne kipiće ravnopravno bore filmovi distribuirani u kinima s onima plasiranima na streaming platformama.

Spielberg već neko vrijeme zagovara da se iz Akademijinog razmatranja izuzmu filmovi Netflixa i drugih streaming servisa i poručuje da se takvi filmovi trebaju natjecati tek za televizijsku nagradu Emmy, javlja Bug.hr.

Po njemu, iskustvo gledanja filma u kinu nije jednako kao ono na televizoru, a "filmaši" poput njega daju sve od sebe da gledateljima omoguće punokrvni kino doživljaj.

Stoga je najavio kako će na redovnom sastanku Akademije nakon dodjele Oscara, koji se održava u travnju, predložiti promjenu u pravilima koja bi streaming servise izbacila iz konkurencije.

Potaknuti ovime, iz Netflixa su danas kratko tvitnuli.

Kažu kako oni nisu protiv klasične kinematografije, ali ističu i prednosti streminga poput olakšanog pristupa svim gledateljima uvijek i svugdje.

Korištenjem njihove i sličnih platformi se i samim filmašima otvaraju nove mogućnosti da svoju umjetnost podijele s gledateljima. Kino i streaming nisu međusobno isključivi, poručuju iz Netflixa.

Za sada nije poznato kako bi se točno streaming servise diskvalificiralo iz utrke za Oscare Netflix, naime, neke svoje filmove pušta i u ograničenu kino distribuciju baš kako bi došao na listu potencijalnih nominacija Akademije.

Kopirati
Drag cursor here to close