Facebook

Nestrpljivi mogu i ranije do Dark Moda u Messengeru

Facebook je još prošle godine najavio kako će Messenger dobiti podršku za Dark Mode, no gotovo pola godine kasnije od istog i dalje ništa – ipak postoji zaobilazan način da ga se aktivira i ranije.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 03. 2019. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je još krajem prošle godine (u listopadu) najavio kako radi na implementaciji Dark Moda u aplikaciju Messenger. Podsjetimo, riječ je o mobilnoj aplikaciji kojom njihovi korisnici međusobno razmjenjuju poruke, fotografije, emotikone i drugi sadržaj preko mobitela.

Kao i većina ostalih aplikacija Messenger nema tamnu temu, odnosno podršku za Dark Mode, koji bi manje naprezao oči korisnika u večernjim satima, i koji bi imao manji utjecaj na potrošnju baterije na mobilnim uređajima s OLED zaslonima.

No, Facebook je kako smo već naveli najavio njegov skori dolazak, koji se eto produžio i na par mjeseci, javlja Bug.hr.

Ipak, čini se kako rješenja za nestrpljive korisnike ipak ima. Prije nego što vam objasnimo postupak kako već sada aktivirati Dar Mode u Facebookovom Messengeru malo upozorenje – ova opcija je još uvijek u eksperimentalnoj fazi i mogući su problemi u njezinom radu, odnosno Facebook ne može 100% jamčiti kako će u svim dijelovima aplikacije ispravno raditi Dark Mode.

Sada kada ste upozoreni na moguće probleme, krenimo na aktivaciju Moda. Sve što je potrebno je da nekom od svojih kontakata u poruci pošaljete emotikom mjeseca.

Nakon toga pojavit će vam se poruka kako ste pronašli Dark Mode i bit će vam ponuđeno da se prebacite u postavke kako biste ga i aktivirali.

U postavkama Dark Mode se nalazi odmah ispod vašeg imena i za njegovu aktivaciju je dovoljno tapnuti na prekidač koji se nalazi na desnoj strani. I to je to. Ako vam se kojim slučajem Dark Mod ne sviđa, na istom mjestu ga je moguće i deaktivirati.

Kopirati
Drag cursor here to close