Kao nekad

Napravljen prvi mobilni telefon sa “starinskim” brojčanikom

Srce telefona čini prilagođena Arduino ploča, zasnovana na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici, na kojoj se nalazi modem za povezivanje na 2G ili 3G mreže.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 02. 2020. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Napravljen prvi mobilni telefon sa starinskim brojčanikom

Inovatorica i inženjerka Justine Haupt napravila je mobilni telefon sa “starinskim” okruglim brojčanikom, kakve su fiksni telefoni imali do prije dva-tri desetljeća.

Ona je napravila uređaj za koji se može reći da je točno na sredini između nekadašnjeg fiksnog i suvremenog pametnog telefona, prenosi Faktor.ba.

Ovaj neobičan aparat ima brojčanik koji se okreće prstom i zakrivljeni “ePaper” ekran, koji korisniku pruža osnovne informacije kao što su propušteni pozivi i tekstualne poruke.

Srce telefona čini prilagođena Arduino ploča, zasnovana na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici, na kojoj se nalazi modem za povezivanje na 2G ili 3G mreže, u koju se ubacuje SIM kartica.

Haupt kaže da joj je osnovna ideja bila da napravi uređaj koji će se moći koristiti kao osnovni mobilni telefon, pošto je živciraju suvremeni telefoni s ekranom na dodir čije dimenzije svakim danom postaju sve veće.

Kopirati
Drag cursor here to close