Što se to događa sa Appleom?

Najnovija serija iPhonea ima problema s punjenjem baterija

Apple je lansirao seriju telefona skuplju od 1.000 dolara, pa nije čudo da kritičari ističu svaki detalj koji bi za tu cijenu mogao biti i bolji.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 10. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji Appleovi modeli iPhonea, XS i XS Max, od prvog su dana suočeni s negativnim kritikama na račun visoke cijene, ali ne i samo nje.

Naime, kada mobitel košta od 1.000 do 1.500 dolara, od njega bi se očekivalo da pruža apsolutno najbolje iskustvo u svakom segmentu – a tome, kako vidimo, baš nije tako.

Prvo su u javnost dospjela službena mjerenja, a i ponešto anegdotalnih dokaza, vezanih uz nešto slabiji prijem signala na novim modelima.

Sada, pak, doznaje Zimo.co, i nova mjerenja pokazuju i da se Appleovi najskuplji uređaji pune nešto sporije od konkurenata.

Naime, iPhone XS i XS Max podržavaju tehnologiju brzog punjenja baterija putem USB-C kabela, no takav punjač niti kabel nisu uključeni u paket, već ih Apple prodaje zasebno (kao, uostalom, i adapter za analogne slušalice).

Stoga, kada se ove mobitele uspoređuje s konkurencijom korištenjem samo njihove "standardne" opreme, vidljivo je kako su podaci o brzini punjenja poražavajući.

iPhone XS od nule do 100% napunjenosti baterije stiže za 3 sata i 5 minuta, a veći XS Max za tek 3 sata i 29 minuta.

Za usporedbu, OnePlus 6 napuni se za tek 80 minuta a Samsungovi Galaxy S9 i Note 9 za 107 odnosno 109 minuta.

Pozitivna vijest za Apple jest da se po autonomiji njihovi uređaji mogu usporediti s konkurentima, te da su od većine bolji prema službenom testu portala PhoneArena.

Kod nekih je primjeraka iPhonea XS prijavljeno i da punjenje standardnim kabelom ne započinje dok uređaji nisu otključani. Ovaj se problem povezuje sa sigurnosnom opcijom blokiranja USB dodataka kako bi se spriječilo hakiranje iOS-a.

No, tu se čini kako je riječ o softverskom problemu koji pogađa tek manji dio uređaja, i koji bi mogao lako biti popravljen sljedećom nadogradnjom operativnog sustava.

Kopirati
Drag cursor here to close