Problemi sa ekranom

Najjeftiniji model iPhonea stiže tek u studenom?

Za manje od mjesec i pol Apple će predstaviti tri nova modela iPhonea, a najveća potražnja očekuje se za najjeftinijim modelom iPhone 9.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 07. 2018. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme Stevea Jobsa i kulta tajnosti koji je vladao u Appleu nismo znali previše informacija o proizvodima koje priprema ova kompanija pa je osnivač i dugogodišnji šef kompanije mogao pripremiti neka iznenađenja i na kraju konferencije predstaviti "još jednu stvar" koju nitko nije očekivao.

Danas je situacija potpuno drugačija te mjesecima prije predstavljanja novih telefona znamo gotovo sve o njima, a mrežom već kruže i glasine oko modela koje Cook i ostali čelni ljudi kompanije pripremaju za 2019. godinu.

Za ovu godinu Apple, kako smo već više puta pisali, priprema tri modela – nasljednika modela iPhonea X, veći model X Plus koji bi trebao imati ekran od čak 6,5 inča te iPhone 9, jedini uređaj koji će umjesto OLED ekrana imati LCD.

Tehnološki novinari smatraju kako bi ovo mogao biti najprodavaniji model nove generacije koji će korisnike privući prvenstveno cijenom, jer će biti najjeftiniji od nadolazećih modela.

iPhone X Plus tako bi trebao koštati tisuću dolara, cijena nasljednika modela X trebala bi iznositi 900 dolara, a najjeftiniji model mogao bi koštati samo 600 dolara (iako se spominju cifre i od 700 i 800 dolara).

Ovaj uređaj, osim što neće imati OLED ekran, neće imati i neke druge opcije koje možemo očekivati u X modelima, poput dvije kamere na stražnjem dijelu uređaja, okvir od nehrđajućeg čelika ili podršku za 3D Touch, no zato bi trebao imati senzore i tehnologiju za prepoznavanje lica (neće imati Home tipku te će se telefon otključavati prepoznavanjem lica) i najnoviji procesor.

Nove informacije koje kruže internetom i stižu od pouzdanog izvora (japanske stranice Macotakara) kažu kako će najjeftiniji iPhone koristiti novu tehnologiju zaslona – Full Active LCD koju razvija Japan Pixels i zahvaljujući kojoj će ekran zauzeti gotovo cijelu prednju površinu telefona te će imati manje rubove čak i u odnosu na iPhone X.

No, problem masovne proizvodnje telefona s ovim ekranima jest visoki broj neispravnih ekrana, zbog čega bi Apple mogao kasniti s proizvodnjom i početkom prodaje iPhonea 9, javlja Zimo.co.

Dok X2 i X Plus u prodaji možemo očekivati ubrzo nakon njihovog predstavljanja, najjeftiniji novi model iPhonea na tržištu bi se trebao pojaviti tek u studenom ove godine.

Treba napomenuti kako su neke prijašnje informacije govorile o klasičnom LCD-u, a ne Full Active LCD-u koji bi se trebao koristiti u iPhoneu 9 – službene informacije saznat ćemo za vjerojatno nešto manje od mjesec i pol kada bi Tim Cook trebao predstaviti tri nova iPhonea.

Kopirati
Drag cursor here to close