AnTuTu

Najčešće se kopiraju Samsungovi pametni telefoni

Poznata stranica za benchmark testove AnTuTu provela je istraživanje koje se tiče najčešće kopiranih brandova pametnih telefona, na prvom mjestu nalazi se Samsung
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 01. 2018. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata internetska stranica za benchmark testove AnTuTu provela je istraživanje u kojem se nastojalo utvrditi koji se brand pametnih telefona najčešće kopira i to samo sličnim dizajnom, ne i pripadajućim performansama i kvalitetom.

Istraživanje se bazira na ukupno 17.424.726 uređaja koji su prošli kroz AnTuTu testove (od toga je za njih 2,64% utvrđeno da su klonovi poznatijih brandova), piše Bug.hr.

Brand s najviše klonova je Samsung, oko 36,23% uređaja na AnTuTu testiranju bili su slični nekom od pametnih telefona koje je predstavila južnokorejska tvrtka. Brandovi kao što su Apple i Xiaomi imaju 7,72 odnosno 4,75% u kloniranim uređajima. Slijedi tvrtka Oppo s udjelom od 4,46% i Huawei s udjelom od 3,40%.

AnTuTu u istraživanju navodi i najčešće klonirane modele pametnih telefona, na prvom mjestu nalazi se europska inačica Samsung Galaxy S7 Edge uređaja s udjelom od 4,94%, nakon čega slijede dvije inačica Samsung Galaxy S7 modela, a na listi su i dva Samsungova clamshell mobilna uređaja, W2016 i W2017. Prvi Appleov uređaj na listi je iPhone 7 Plus koji se nalazi na petom mjestu, dok sedmo i osmo mjesto na listi zauzimaju OnePlus 3T i Xiaomi Mi 5.

Kopirati
Drag cursor here to close