Nova opcija

Na WhatsAppu će se moći provjeriti koliko je puta poruka proslijeđena dalje

WhatsApp se redovito razvija i svako malo stigne neka nova opcija, jedan od budućih dodataka je i brojač koji će vam obznaniti koliko je puta vaša poruka proslijeđena dalje, drugim korisnicima.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 03. 2019. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, glasovne i video pozive na stolnim računalima i mobilnim telefonima.

Da je tomu tako svjedoči veliki broj korisnika, koji je odavno prešao milijardu, i koji se polako, ali sigurno ide i prema dvije milijarde korisnika.

Da bi zadržao postojeće, ali i stekao nove korisnike WhatsApp se redovito nadograđuje novim mogućnostima.

Nedavno smo saznali kako uskoro stiže pretraživanje unutar aplikacije i reverzno pretraživanje fotografija, a već stiže vijest kako to nisu i jedine novine koje bi WhatsApp uskoro mogao dobiti, javlja Bug.hr.

Prema pisanju internetske stranice WABetaInfo WhatsApp trenutno testira nove opcije vezano uz prosljeđivanje poruka – Forwarding Info i Frequently Forwarded. Kako vidite iz priloženih fotografija uskoro bi trebalo biti moguće vidjeti koliko je puta vaša poruka proslijeđena dalje, drugim korisnicima.

Da bi se provjerio taj podatak bit će potrebno malo kopati, jer isti neće biti vidljiv po defaultu. Iako bi bilo zgodno pored oznake „Forwarded“ vidjeti odmah i broj koliko je puta ta poruka proslijeđena WhatsApp (barem za sada) nema namjeru taj broj „javno“ isticati.

No, bit će ga moguće provjeriti kako smo već naveli „kopanjem“. Bit će potrebno dodirnuti poruku na zaslonu mobilnog uređaja i zadržati par sekundi prst dok se ne pojavi gornji panel s dodatnim opcijama.

Među njima se nalazi i poznato slovo „i“ koje nam trenutno otkriva kada je poruka dostavljena primatelju te kada ju je on ili ona pročitao. U jednoj od budućih inačica stajat će i brojač koji će brojati prosljeđivanja.

Ovaj podatak bit će moguće provjeriti samo za vlastite poruke, tj. one koje ste sami poslali, ali ne i za one koje ste primili.

No, izvor je otkrio mali trik koji omogućava da se broj prosljeđivanja provjeri i za primljene poruke. Sve što je potrebno je tu poruku poslati nekome drugome ili samome sebi kako bi ista dobila oznaku „Forwarded“ i ukupni broj prosljeđivanja.

Druga opcija koju WhatsApp testira je Frequently Forwarded. Ovaj natpis će se ubuduće pojavljivati kod onih poruka koje su vrlo popularne, odnosno, kod onih poruka koje korisnici WhatsAppa učestalo nakon primitka šalju dalje.

Primjerice, poruke koje primite tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana pa ih ukoliko vam se svide i sami šaljete drugima. Kod takvih poruka neće biti moguće provjeriti točan broj prosljeđivanja jer će WhatsApp ovu oznaku dodjeljivati porukama koje su proslijeđene pet ili više puta.

Nove opcije primijećene su u beta inačici aplikacije brojčane oznake 2.19.80. Kada će stići u stabilnu inačicu aplikacije za sada nije poznato.

Kopirati
Drag cursor here to close