Novi mobitel na pomolu

Na Samsungov odgovor novom iPhoneu nećemo dugo čekati

Čini se kako će Samsung za novu generaciju modela iz serije Galaxy S malo požuriti te S21/S30 možemo očekivati već u prvoj polovici siječnja.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 10. 2020. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos brojnim promjenama na tržištu pametnih telefona, dvije su kompanije tijekom posljednjeg desetljeća konstantno u vrhu i njihovi modeli svake godine konkuriraju za najbolje telefone na svijetu.

To su, naravno, Apple i Samsung. Tijekom godina ovaj je duopol poremetio Huawei, čijem je preuzimanju liderske pozicije na tržištu presudio Trump, dok su modeli kompanija poput Xiaomija, OnePlusa i brojnih drugih zaprijetili Appleu i Samsungu uređajima s odličnim omjerom cijene i kvalitete.

No i dalje se s velikom pozornošću prate najave novih pametnih telefona Applea i Samsunga. Nedavno smo pratili Appleovo predstavljanje iPhonea 12, a čini se kako će Samsung već za nekoliko mjeseci predstaviti svoje najjače adute za 2021. godinu i konkurente telefonima kompanije iz Cupertina.

Prema glasinama koje dolaze iz Azije, a objavljene su na brojnim tehnološkim portalima, Samsung planira predstaviti novu generaciju modela iz serije Galaxy S ranije u odnosu na prošle godine, već početkom siječnja, javlja Zimo.

Nije poznato ime telefona te ćemo sljedeće godine saznati hoće li se prodavati kao Galaxy S21 ili Galaxy S30. Kao i ove godine, očekujemo tri modela - klasični S21/S30, model Plus i najjači model Ultra. Ono što bi im trebalo biti zajedničko jest najjači model Qualcommova ili Samsungova čipseta, a razlikovat će se po veličini ekrana, broju kamera i nekim dodatnim opcijama.

Prošli tjedan na mreži su procurile fotografije modela S21/30 Plus i Ultra i one otkrivaju dizajn uređaja (čiji bi ekran trebao iznositi 6,2 inča, odnosno između 6,7 i 6,9 za Ultru) te tri kamere sa stražnje strane kućišta, odnosno četiri kamere (navodno dvije zum leće) za model Ultra.

Razlog zbog kojeg iz južnokorejske kompanije žele požuriti s predstavljanjem novih telefona jest što možda žele napraviti mali odmak između predstavljanja klasične serije Galaxy S od nove generacije Folda, odnosno modela Fan Edition, koji se, barem kada je u slučaju S20 Fan Edition, pokazao kao pun pogodak.

Iako je do očekivanog predstavljanja ostalo još nešto manje od tri mjeseca, već je sada jasno kako neće biti velikog "Galaxy eventa", već će se, u skladu sa situacijom, novi telefoni predstaviti preko interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close