IT sektor

Na 7. MS Community BiH konferenciji tražilo se mjesto više

Zanimanje za aktualne teme predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT) je bilo izuzetno
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 09. 2018. u 15:52 Bljesak.info
Kopirati

Sedma MS Community BiH konferencija je ove godine pod sloganom //unITed okupila rekordan broj sudionika i opravdala epitet jedne od najznačajnijih IT konferencija u Bosni i Hercegovini. Zanimanje za aktualne teme predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT) je bilo izuzetno.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveću pozornost je svakako privukao Donovan Brown, Principal DevOps Manager u Microsoftu, koji je u keynote govoru podijelio svoja iskustva u Microsoftu u unaprjeđenju procesa razvoja softvera. Ovaj poznati stručnjak se na ovom događaju bh. publici obratio po prvi put. Pored toga, na konferenciji je bilo još riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things, itd, priopćili su organizatori.

Foto: PR / MS Community BiH konferencija 2018.

Konferencija je predstavljala platformu na kojoj su istaknuti regionalni i bh. IT stručnjaci imali priliku da pruže pregled posljednjih tehnologija i potaknu na razmišljanje o korištenju istih u modernom poslovnom okruženju. Za njen uspjeh je, navode, uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, zaslužna neprofitna udruga MS Community BiH, sa namjerom da omogući razmjenu znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Foto: PR / MS Community BiH konferencija 2018.

''Izrazito nam je drago vidjeti da konferencija svake godine privuče ovako veliki broj sudionika. Istovremeno nam je i žao što ne uspijemo primiti sve zainteresirane i sljedećih godina ćemo uz pomoć sponzora koji nas godinama prate, pokušati proširiti kapacitete konferencije. Kao i ranijih godina, i sada smo se potrudili da na konferenciju dovedemo eminentne predavače koji su publiku upoznali sa najaktualnijim tehnologijama iz svijeta IT-a'', rekao je predsjednik udruge MSCommunity BiH i direktor Logosofta, Damir Dizdarević.

Foto: PR / MS Community BiH konferencija 2018.

Konferenciju su ove godine podržale kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, LINK Group, Veeam, Authority Partners, App Impact, Mtel, Lanaco, SYS Company, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, prijatelji konferencija Comtrade i Sarajevski kiseljak, kao i medijski partneri Business Magazine, magazin InStore, Poslovne novine, portali Bljesak.info, Media-marketing.com, Studomat.ba, Info.ba, Hayat.ba, Racunalo.com, Ekskluziva.ba,  Profitiraj.ba, Source.ba, te mediji članice TNT grupacije, priopćeno je.

Kopirati